Acasă Politic Tiraspol: Autoritatile de la Tiraspol cer Moscovei sa infiinteze o bază militara...

Tiraspol: Autoritatile de la Tiraspol cer Moscovei sa infiinteze o bază militara in regiunea transnistreana

DISTRIBUIȚI

112172 – 31072012 – Autorităţile de la Tiraspol au cerut Moscovei să înlocuiască misiunea de menţinere a păcii cu o bază militară în regiunea transnistreană. Despre aceasta scrie publicaţia rusă Nezavisimaia Gazeta, citata de Unimedia, făcând referire la o sursă din anturajul liderului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Cererea a fost formulată în cadrul unei întâlniri între liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk şi vice-ministrul rus de externe, Grigori Karasin. Potrivit conducerii de la Tiraspol, baza militară rusă ar putea ajuta să facă faţă „ameninţării româneşti”, care potrivit aşa-zisului ministru transnistrean de securitate, Vladislav Finagin, se va intensifica după revenirea la putere a preşedintelui Traian Băsescu.

Astfel, Tiraspolul propune Rusiei să-şi desfăşoare o bază militară şi să folosească aerodromul fostei armate a 14-a. În schimb, autorităţile regiunii au cerut asistenţa financiară din partea Rusiei pentru a crea un sistem de securitate puternic.

Cu toate acestea, ulterior, la 28 iulie, în cadrul evenimentelor de aniversare a 20 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, Grigori Karasin a declarat că Federaţia Rusă „vede viitorul Transnistriei ca o zonă specială, cu măsuri speciale de protecţie recunoscute la nivel internaţional, în neutru al statului moldovenesc”. Declaraţia în cauză intră în contradicţie cu cerinţele autorităţilor de la Tiraspol. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.