Acasă Politic Emiratele Arabe Unite, punct de interes pentru diplomatia romaneasca

Emiratele Arabe Unite, punct de interes pentru diplomatia romaneasca

DISTRIBUIȚI

113262 – 18092012 – Secretarul de stat Dan Petre, efectuează, în perioada 16-18 septembrie 2012, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, pentru consultări politice la nivelul ministerelor de externe din cele două ţări,

potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Pe lângă consultările bilaterale cu Anwar Mohammed Gargash, ministru de stat pentru afaceri externe, demnitarul român a fost primit de ministrul pentru Comerţ Exterior, Şeica Lubna Al-Qasimi. De asemenea, a avut convorbiri cu Abdullah Saleh, adjunctul ministrului Comerţului Exterior din EAU, cu reprezentanţi ai conducerii Centrului Emiratez de Studii şi Cercetări Strategice şi s-a întâlnit cu membri ai comunităţii româneşti din EAU şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

În cadrul discuţiilor purtate cu oficialii din Ministerul Afacerilor Externe din EAU, cele două părţi au trecut în revistă progresele înregistrate în cadrul cooperării româno-emirateze, inclusiv în direcţia completării şi actualizării cadrului juridic bilateral.

Discuţiile au constituit un prilej pentru examinarea modalităţilor cele mai eficiente pentru amplificarea cooperării bilaterale. A fost subliniat interesul reciproc pentru redinamizarea dialogului şi continuarea evoluţiilor ascendente înregistrate în ultimii ani în cooperarea româno-emirateză.

Totodată, a fost subliniată importanţa legăturilor interumane în stabilitatea şi durabilitatea relaţiilor de cooperare şi s-a convenit impulsionarea dialogului dintre cele două state în domeniul cultural şi ştiinţific.

A fost efectuat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile regionale şi internaţionale şi au fost analizate modalităţile de întărire a colaborării la nivel multilateral.

În convorbirile avute cu şeica Lubna Al-Qasimi, cele două părţi au evocat progresele înregistrate în ultima perioadă în domeniul cooperării economice şi al schimburilor comerciale şi au exprimat interesul pentru amplificarea investiţiilor şi dezvoltarea unor parteneriate sectoriale în diverse domenii, precum agricultură, industrie, energie şi resurse minerale, transporturi şi infrastructură de transport, tehnologia informaţiilor, mediu. Întâlnirea a oferit ocazia evaluării stadiului de pregătire a celei de a doua ediţii a Forumului Economic România-Consiliul de Cooperare al Golfului, preconizat a se desfăşura la Abu Dhabi în prima parte a anului 2013. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.