Acasă Politic Bucuresti: Fost candidat la preşedinţie, condamnat la inchisoare cu executare

Bucuresti: Fost candidat la preşedinţie, condamnat la inchisoare cu executare

DISTRIBUIȚI

115050 – 03122012 – Fostul candidat la preşedinţie Constantin Ninel Potârcă a fost condamnat la nchisoare cu executare într-un al doilea dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 18,6 milioane de lei. Potârcă a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, anunță Cotianul.ro. Sentinţa nu este însă definitivă.

Judecătorii de la Tribunalul Gorj a decis, în 29 noiembrie ca Ninel Potârcă să fie condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare, la care se adaugă încă o periodă de doi ani de interzicere a unor drepturi civile, precum dreptul de a alege şi a fi ales sau a ocupa funcţii publice. Fratele fostului candidat la Preşedinţie, Toma Potârcă, a fost condamnat şi el la doi ani şi jumătate de închisoare, pentru un an având şi acesta interzise drepturile civile electorale. De asemenea, au fost condamnate alte două persoane.

Judecătorii au decis ca inculpaţii să suporte daune foarte mari.

„Obligă inculpatul Potîrcă Constantin Ninel în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Siatra Prod SRL, prin lichidator judiciar SP Capiv I.P.U.R.L. Tg-Jiu, la plata a 168.512.483.955 lei rol către partea civilă ANAF Bucureşti, din care pentru suma de 106.305.186.019 lei rol în solidar cu inculpaţii Potîrcă Tănase şi Radu Dan şi pentru suma de 64.153.925.471 lei rol în solidar cu inculpatul Radu Mihalache şi partea responsabilă civilmente S.C. Silnef SRL Rm-Vâlcea, cu dobânzile şi penalităţile aferente”, se precizează în decizia
judecătorilor de la Tribunalul Gorj.

Magistraţii au dispus, de asemenea, menţinerea sechestrului asigurător pe proprietăţile inculpaţilor.

Cei patru au fost trimişi în judecată în mai 2011 de către DNA, procurorii menţionând la acel moment că fostul candidat la Preşedinţie a folosit în contabilitatea uneia dintre firmele sale facturi fictive pentru a nu plăti statului impozite şi taxe în valoare de peste 18,6 milioane de lei. Conform anchetatorilor, din suma respectivă 8 milioane de lei ar fi fost TVA, iar restul reprezenta impozit pe profit, firma Siatra Prod SRL, aflată în faliment în prezent, ocupându-se cu colectarea de fier vechi. Procurorii DNA susţin că actele false provin de la firmele celorlalţi inculpaţi, aceştia antedatând documente contabile pentru a acoperi operaţiuni nelegale efectuate de firma lui Potârcă.

Constantin Ninel Potârcă a candidat în anul 2009 la Preşedinţie.

Potârcă a mai fost condamnat în acest an la doi ani de închisoare cu suspendare, tot de Tribunalul Gorj şi tot pentru evaziune fiscală. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.