Acasă Politic Bucuresti: Ziua portilor deschise in toate scolile speciale din Bucuresti

Bucuresti: Ziua portilor deschise in toate scolile speciale din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

 – 115056 – 03122012 – Toate unităţile de învăţământ special din Capitală organizează luni Ziua porţilor deschise, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

“Evenimentele se desfăşoară cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi organizate în întreaga lume sub egida ONU, având ca temă centrală ‘Eliminarea barierelor pentru a crea o societate incluzivă şi accesibilă pentru toţi’ şi au ca scop creşterea receptivităţii fiecăruia dintre noi faţă de persoanele cu dizabilităţi, dezvoltarea unei atitudini de toleranţă şi de implicare activă a acestora în viaţa comunităţii’, a spus Banu.

Potrivit acestuia, ISMB organizează luni, la Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere, un spectacol susţinut de elevi cu dizabilităţi din unităţile de învăţământ special din Capitală şi expoziţii cu produse ale elevilor şi desene realizate pe tema incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai conducerii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ai Primăriei Generale şi ai Instituţiei Prefectului Bucureşti, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale implicate în domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.