Acasă Politic Bucuresti: Problema transnistreană, discutată cu preşedintele APCE

Bucuresti: Problema transnistreană, discutată cu preşedintele APCE

DISTRIBUIȚI

117250 – 26022013 – Deputatul PSD Ana Birchall a avut o întâlnire cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Jean Claude Mignon, care se află zilele acestea într-o vizită în România.

“Preşedintele Jean Claude Mignon este cunoscut ca un prieten al României şi al românilor, o persoană care s-a interesat constant de situaţia ţării noastre. Un astfel de moment extrem de important îl reprezintă rezoluţia prin care APCE, condusă de dl Mignon, a cerut Rusiei să continue negocierile pentru returnarea Tezaurului”, a declarat Ana Birchall în urma întâlnirii cu Jean Claude Mignon.

“În cadrul discuţiilor avute cu domnul Mignon am subliniat faptul că, în problema transnistreană, România consideră că orice masură care va fi luată trebuie să ţină cont de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, plecând de la frontierele recunoscute internaţional. De asemenea, am adăugat faptul că România urmăreşte cu interes şi preocupare problema asigurării dreptului la educaţie şi în general situaţia drepturilor omului în regiunea transnistreană. O atenţie particulară consider că trebuie acordată normalizării activităţii şcolilor cu predare în grafica latină din regiunea amintită”, a precizat deputatul PSD. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.