Acasă Politic Acţiuni de prevenire a furturilor de ţitei din conducte în mai multe...

Acţiuni de prevenire a furturilor de ţitei din conducte în mai multe judeţe

DISTRIBUIȚI

117947 – 22032013 – Efective de jandarmi împreună cu reprezentanţi ai societăţii Conpet au efectuat acţiuni de prevenire a furturilor de ţiţei din conducte la nivelul mai multor judeţe.

În localitatea Icoana, din judeţul Olt, efective din cadrul Jandarmeriei Olt şi reprezentanţi ai Conpet au dispus decopertarea solului care acoperea conducta de transport produse petroliere. În urma operaţiunii, a fost descoperită o instalaţie artizanală montată pe conducta de ţiţei. Instalaţia a fost aplicată prin sudură, fiind compusă dintr-o ţeavă de aproximativ 25 cm pe care erau montaţi doi robineţi cu bilă. În momentul descoperirii instalaţiei, nu au fost identificate urme de ţiţei care să fi indicat utilizarea instalaţiei. Prin descoperirea şi îndepărtarea instalaţiei artizanale s-au prevenit eventuale atacuri la conductă, precum şi producerea unor avarii tehnologice urmate de poluarea mediului înconjurător.

În judeţul Dâmboviţa, o patrulă auto de jandarmerie a observat, cu ajutorul unui dispozitiv de vedere pe timp de noapte, un grup de persoane şi un autotren, care se aflau pe un câmp din zona localităţii Brezoaiele, în apropierea tronsonului de conductă. Jandarmii s-au deplasat în zona respectivă, timp în care autotrenul a părăsit câmpul, dar au continuat urmărirea acestuia, reuşind să îl oprească cu ajutorul unui echipaj al Poliţiei Dâmboviţa. În urma verificărilor, jandarmii au descoperit în remorca autotrenului un recipient de metal în care se aflau 50 de tone de combustibil, sustras din conducta magistrală Cartojani – Ploieşti, cu ajutorul unei instalaţii artizanale. De asemenea, şoferului, singura persoană care se afla în autotren, i-au fost întocmite actele premergătoare cercetării penale, acesta fiind susceptat de furt calificat.

Un echipaj din cadrul Jandarmeriei Brăila a surprins în flagrant un bărbat, în timp ce sustrăgea combustibil petrolier din conducta magistrală de transport ţiţei aflată pe un câmp din apropierea localităţii brăilene Zăvoaia. Jandarmii s-au constituit în două echipe de acţiune în apropierea canalului magistral care face legătura între localităţile Zăvoaia şi Însurăţei şi au observat, iniţial, trei bărbaţi care încărcau mai multe bidoane cu produs petrolier, folosindu-se de o instalaţie artizanală montată pe conductă. În urma somaţiilor verbale, jandarmii l-au reţinut pe unul dintre aceştia. Ceilalţi doi au reuşit să fugă cu o căruţă, dar au fost reţinuţi în scurt timp cu ajutorul poliţiştilor din zonă. În imediata apropiere a locului faptei, jandarmii au găsit 36 recipiente din plastic în care se aflau peste 500 de litri de ţiţei. De asemenea, au constatat că, pentru a nu lăsa urme, suspecţii au montat pompa manuală pe o prelată, iar decopertarea terenului a fost executată în aşa fel încât să nu atragă atenţia. Bărbatului surprins în flagrant i-au fost întocmite actele de constatare pentru furt calificat, el fiind predat poliţiştilor din comuna Zăvoaia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.