Acasă Politic Bucuresti: Curtea Supremă: Prim-vicepresedintele BNS a fost colaborator al Securităţii

Bucuresti: Curtea Supremă: Prim-vicepresedintele BNS a fost colaborator al Securităţii

DISTRIBUIȚI

118085 – 28032013 – Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca prim-vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), Ion Pisc Scradeanu, a fost colaborator al fostei Securitati,, respingand definitiv si irevocabil recursul formulat de acesta la o sentinta similara data in decembrie 2011 de Curtea de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a respins atunci contestatia depusa de Scradeanu a decizia data de Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) prin care el era declarat colaborator al fostei Securitati.

In 2006 si 2009, doi gorjeni au cerut CNSAS sa li se comunice daca exista note depuse impotriva lor de catre Ion Pisc Scradeanu, care, la acea vreme, era presedinte al Federatiei Nationale Energetica, afiliata la BNS.

CNSAS a comunicat in 2010 solicitantilor ca in 9 decembrie 1982 Pisc Scradeanu a fost racolat de fosta Securitate pe probleme de „antiterorism”, la acea vreme liderul sindical fiind lacatus mecanic la fosta Intreprindere Energetica Rovinari, care era parte a santierului 7 Craiova din cadrul GSMC Vulcan Bucuresti.

Conform documentelor CNSAS, liderul sindical semna notele informative cu numele „Dragnea”, nume pe care l-a folosit din 1982 pana in decembrie 1989.

Din 1986, acesta a inceput sa dea note informative despre colegii pe care ii avea la locul de munca, oferind informatii si caracterizari despre cei cu care discuta si care isi manifestau neincrederea in regimul comunist.

Scradeanu s-a declarat de fiecare data nevinovat, sustinand ca el a fost o victima a fostului regim comunist – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.