Acasă Politic Bucuresti: Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de 3.500.000 lei

Bucuresti: Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de 3.500.000 lei

DISTRIBUIȚI

118048 – 27032013 – Inspecţia Muncii a desfăşurat în perioada 18-22 martie 2013, acţiuni de control în urma cărora a aplicat amenzi în valoare de 3.459.900 de lei. A fost verificat modul în care se respectă prevederile legale din domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii sănătăţii în muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat amenzi de 2.706.900 de lei, din care 2.155.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost depistate 359 de persoane care lucrau fără forme legale.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost făcute opt propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au încălcat legea.

Pentru 42 de persoane fizice s-au aplicat sancţiuni din cauză că nu aveau contracte individuale de muncă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 753.000 de lei. S-au constatat 2.457 de deficienţe şi s-au aplicat 2.381 de sancţiuni contravenţionale. La cinci angajatori din judeţele Neamţ, Iaşi, Dolj şi Bihor au fost oprite din funcţiune echipamente de muncă pentru că, în fiecare din cazuri exista pericol iminent de accidentare. Pentru remedierea deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 2.476 de măsuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare.

Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii au fost: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea termenului de completare şi transmitere a registrului de evidenţă a salariaţilor la angajare şi alte prevederi din Hotărârea de Guvern nr. 500/2011, neplata orelor suplimentare si neacordarea concediului,instruirea insuficientă a lucrătorilor, neîntocmirea fişelor de identificare a factorilor de risc profesional, neevaluarea riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională precum şi semnalizarea insuficientă a locurilor cu pericol. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.