Acasă Politic Bucuresti: SRI nu are certitudinea că atacul informatic a fost stopat

Bucuresti: SRI nu are certitudinea că atacul informatic a fost stopat

DISTRIBUIȚI

117389 – 03032013 – Serviciul Român de Informaţii (SRI) nu poate spune cu certitudine în acest moment dacă atacul informatic asupra României, depistat în urmă cu câteva zile, a fost stopat, a declarat Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI. Potrivit Digi 24, Sava a dat asigurări că instituţiile abilitate lucrează la contracararea hackerilor.

“Echipele specializate de reacţie la atacuri cibernetice ale SRI, în cooperare cu cei de la STS şi de la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică încearcă să identifice entităţile afectate, care sunt consecinţele acestui atac şi să vedem dacă acest atac a fost oprit sau cât de mult a fost penetrat sistemul informatic. În momentul de faţă ne aflăm în starea în care încercăm să stopăm acest atac. Nu putem spune cu certitudine că acest atac a fost stopat”, a precizat Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.

Sava a mai spus că acest atac are un impact mai mare decât atacul Octombrie Roşu datorită nivelului tehnologic superior, care permite atactorului să disimuleze mai bine şi să preia sub control reţeaua compromisă. „Din informaţiile pe care le avem, se pare că este acelaşi autor şi s-au folosit aceleşeai metode, cumva schimbate, faţă de ce s-a întâmplat în luna ianuarie”, a adăugat Sorin Sava. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.