Acasă Politic Bucureşti: Elevii invaţă să fie responsabili faţă de mediu

Bucureşti: Elevii invaţă să fie responsabili faţă de mediu

DISTRIBUIȚI

118104 – 28032013 – Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga, a iniţiat proiectul de educaţie ecologică pentru elevi „Protejăm natura pentru viaţă!” Proiectul se derulează la nivel naţional, în scoli gimnaziale şi licee, în săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun” şi are ca partener Ministerul Educaţiei Naţionale.

Scopul proiectului este formarea unor deprinderi şi atitudini ale elevilor în spiritul respectului pentru mediu, precum şi realizarea unor acţiuni specifice în comunitatea în care trăiesc. De asemenea, este o metodă de a stimula tinerii să creeze o legătură cu natura şi să acţioneze acum pentru găsirea şi aplicarea de soluţii durabile în relaţionarea cu aceasta, potrivit unui comunicat remis PROMPT MEDIA.

“Prin acest proiect elevii pot deveni responsabili şi implicaţi în ceea ce înseamnă propriul lor viitor şi pot afla şi înţelege motivele pentru care nu trebuie să risipim resursele care au cel mai mare impact asupra noastră. Am propus o paleta largă de activităţi specifice educaţiei non-formale, pentru această săptămână, fără să restricţionăm iniţiativa dascălilor şi a elevilor. Ştim că elevii agreează acest gen de activităţi în natură prin care se dezvoltă o legătură afectivă cu natura şi ne dorim să se implice cât mai multe şcoli în acest proiect. Cred că educaţia este specifică şcolii, dar şi instituţiile de mediu, comunitatea locală, ONG-urile, mass-media, sunt responsabile in demersul educaţional al tinerilor” a declarat ministrul delegat Lucia Ana Varga.

În derularea proiectului, la nivel local, sunt implicate Direcţiile silvice, Administraţiile Bazinale, Sistemele de Gospodărirea Apelor care vor sprijini logistic şi cu informaţii activităţile din cadrul proiectului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.