Acasă Politic Bucureşti: Medicul Irinel Popescu vrea locul lui Dan Voiculescu în Senat

Bucureşti: Medicul Irinel Popescu vrea locul lui Dan Voiculescu în Senat

DISTRIBUIȚI

118051 – 27032013 – Medicul Irinel Popescu va candida din partea PC pentru locul de senator in Sectorul 4 vacantat prin demisia lui Dan Voiculescu. Irinel Popescu se afla si pe lista propunerilor pentru a deveni membru corespondent al Academiei, iar o decizie va fi luata joi, 28 martie. Potrivit statutului Academiei, un aspirant la calitatea de membru nu poate ocupa o functie de demnitate publica, dar nimic nu-l mai impiedica sa candideze odata ajuns academician.

Acesta este si motivul pentru care in Sectorul 4 nu au fost organizate alegeri pana acun, desi Voiculescu a demisionat din functie pe data de 28 ianuarie. Odata ajuns academician, statutul nu-i mai interzice sa candideze. Drept dovada, academicianul Dinu Giurascu a candidat in decembrie 2012, fiind ales senator PC.

Potrivit Statutului Academiei, „persoanele care ocupa functii de demnitate publica in stat sau care sunt conducatori de partid nu pot candida pentru alegerea ca membri ai Academiei Romane in perioada exercitarii mandatului.”

Prezidiul Academiei a respins de doua ori ropunerea ca Popescu sa devina membru corespondent. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.