Acasă Politic Gorj: Angajatul de la Sadu care vindea muniţie, arestat preventiv

Gorj: Angajatul de la Sadu care vindea muniţie, arestat preventiv

DISTRIBUIȚI

118045 – 27032013 – Angajatul Uzinei Mecanice Sadu reţinut după ce a fost prins în flagrant delict când vindea muniţie şi mercur furate din fabrică a fost arestat preventive. Celelalte şapte persoane reţinute, printre care şi directorul unităţii şi şeful serviciului de pază, sunt cercetate în libertate.

Ion Băltăţoiu este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, de nerespectarea regimului substanţelor explozive, dar şi de trafic de substante toxice, magistraţii Tribunalului Gorj emiţând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

El a fost reţinut luni după ce poliţiştii au organizat un flagrant în timpul căruia a vândut unui ofiţer sub acoperire 210 cartuşe furate dintr-o secţie a UM Sadu. Anterior, acesta mai vânduse ofiţerului aproximativ 7 kilograme de cartuşe, marfa furată fiind măsurată în kilograme, preţul unui kilogram de cartuşe fiind câteva sute de euro.

De asemenea, bărbatul avea la vânzare trei kilograme de mercur, la preţul de 1.000 de euro/kg, cantitatea fiind procurată tot din cadrul UM Sadu.

Băltăţoiu a fost dus la Tribunalul Gorj cu propunerea de arestare preventiva alaturi de alti doi angajati ai uzinei, un maistru si un muncitor, cărora judecătorii le-au interzis să părăsească localitatea timp de 30 de zile. Interdicţie de a părăsi ţara sau localitatea au primit şi celelalte persoane.

Acuzaţiile aduse celor doi şefi ai uzinei sunt neglijenţă în serviciu cu consecinte deosebit de grave, complicitate la furt şi complicitate la infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, anchetatorii susţinând că aceştia au înlesnit furturile de armament prin faptul că nu au luat toate măsurile necesare pentru a evita acest lucru.

Anchetatorii au început inventarierea activelor uzinei, surse judiciare precizând că există indicii că evidenţa muniţiei nu era ţinută cu rigoare de nimeni din conducerea uzinei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.