Acasă Politic Hunedoara: Deputata Hărău mobilizează cetăţenii în apărarea unui spital

Hunedoara: Deputata Hărău mobilizează cetăţenii în apărarea unui spital

DISTRIBUIȚI

118088 – 28032013 – La sediul Primăriei Haţeg, a avut loc zilele trecute o dezbatere amplă despre situaţia deosebit de gravă în care se află Spitalul Orăşenesc din localitate, eveniment organizat la iniţiativa deputatului PNL Carmen Hărău.

La întâlnire au participat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, primarii unităţilor administrative-teritoriale de pe Valea Haţegului, reprezentanţii conducerii Spitalului Orăşenesc local şi deputatul Horia Cristian, membru al Comisiei pentru sănătate, invitat special, având în vedere expertiza şi interesul profesional al acestuia manifestate în domeniul sanitar.

            “Dezbaterile au pornit de la analiza situaţiei actuale a Spitalului Orăşenesc, marcată de arierate, de datorii acumulate în timp şi de lipsa fondurilor necesare desfăşurării unei activităţii medicale normale, pentru o populaţie de 50.000 – 60.000 de oameni, practic întreaga populaţie de pe Valea Haţegului deservită de unitatea spitalicească. Discuţiile s-au axat însă cu prioritate pe identificarea de către participanţi a soluţiilor administrative şi financiare, care să permită menţinerea în funcţiune a acestei unităţi spitaliceşti, atât de importantă şi de necesară pentru locuitorii din Valea Haţegului, în condiţiile unui buget restrâns şi a unor resurse financiare limitate”, declarat Carmen Hărău.

“Concluzia acestei întâlniri a fost aceea că noua reformă a sistemului sanitar anunţată de ministrul Sănătăţii, domnul Eugen Nicolăescu, nu mai poate fi amânată, fiind indispensabilă pentru interesul pacienţilor, care va fi mai bine satisfăcut prin utilizarea raţională a fondurilor alocate, chiar şi în condiţiile unei austerităţi economice, dacă se renunţă la idei preconcepute privind managementul unităţilor sanitare”, a precizat deputatul liberal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.