Acasă Politic Neamţ: Mironescu, trimis în judecată pentru tentativă de atentat de la Piatra...

Neamţ: Mironescu, trimis în judecată pentru tentativă de atentat de la Piatra Neamţ

DISTRIBUIȚI

118050 – 27032013 – Interlopul Ioan Mioronescu din Piatra Neamt a fost trimis in judecata, impreuna cu alte cinci persoane, sub acuzatia ca a organizat montarea, in ianuarie 2013, a unui dispozitiv exploziv sub masina unui alt interlop din oras Bogdan Mararu, cu a carui familie se afla in disputa de mai bine de doi ani.

Alaturi de Ioan Mironescu, au fost trimisi in judecata de catre procurorii DIICOT Neamt, in stare de arest preventiv, Daniel Padurariu, in varsta de 44 de ani, Cosmin Irinel Lacatus, 32 de ani, Ovidiu Popa, 31 de ani, Emil Cristofor, 29 de ani, si Petrica Jataru, 34 de ani, pentru constituirea unei grupari infractionale, acte de terorism, instigare/tentativa la distrugere, instigare/tentativa la omor calificat si nerespectarea regimului materiilor explozive.

Potrivit procurorilor, Ioan Mironescu si Daniel Padurariu au constituit o grupare infractionala, instigandu-i pe ceilalti membri ai gruparii sa-l ucida pe Bogdan Mararu, oponent pe plan local al lui Mironescu.

In acest scop, Mironescu a procurat si predat complicilor sai un dispozitiv exploziv improvizat, avand greutatea de circa 1.000 grame.

Dispozitivul era perfect functional si apt de a detona si continea un amestec de produse chimice din categoria materiilor si amestecurilor explozive.

In noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, in jurul orelor 2.20, membrii gruparii au amplasat dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, masina fiind parcata in spatiul public, in apropierea locuintei acestuia din Piatra Neamt.

Inculpatii au actionat cu intentia de a-i suprima viata lui Mararu prin detonarea dispozitivului si producerea unei explozii la punerea in miscare a autoturismului.

Atentatul a fost dejucat ca urmare a interventiei organelor de urmarire penala, care monitorizau activitatea gruparii.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Bacau. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.