Acasă Politic Bucuresti: Patronatele cer program naţional pentru crearea de locuri de muncă

Bucuresti: Patronatele cer program naţional pentru crearea de locuri de muncă

DISTRIBUIȚI

118244 – 03042013 – Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) face un apel către toate structurile patronale din România pentru formarea unui bloc patronal unitar, capabil să impună în discuţiile cu autorităţile române proiectele şi doleanţele mediului privat.

“Împărţirea actuală a reprezentării mediului privat din România şi inerentele disensiuni care rezultă de aici au ca rezultat diminuarea capacităţii de reacţie a organizaţiilor patronale şi lipsa unei strategii unitare, ceea ce nu este în măsură să sprijine dezvoltarea unui mediu de afaceri consolidat şi puternic”, a declarat Dan Matei Agathon, vicepreşedinte al ACPR.

“În sensul sprijinirii dezvoltării mediului privat, cu beneficii pentru întreaga economie, ACPR susţine instituirea şi derularea unui program naţional pentru crearea de locuri de muncă în mediul privat şi în sectorul IMM-urilor, dat fiind riscul pe care îl reprezintă ponderea scăzută a numărului de angajaţi din sectorul privat raportat la totalul populaţiei. Pentru creşterea numărului de locuri de muncă trebuie avute în vedere şi fondurile europene pe exerciţiul financiar următor. Fără o creştere accentuată a numărului de locuri de muncă, economia României nu va mai putea susţine cheltuielile bugetare şi fondurile de colectare care sunt alimentate pe bază de contribuţii ale angajaţilor”, a mai spus Agathon – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.