Acasă Politic Bucureşti: Alertă maximă pe Dunăre

Bucureşti: Alertă maximă pe Dunăre

DISTRIBUIȚI

118419 – 09042013 – Secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper şi secretarul de stat Anghel Andreescu au susţinut marţi o videoconferinţă cu prefecţii din judeţele riverane Dunării pentru evaluarea pregătirilor pentru eventuale situaţii de urgenţă generate de creşterea debitelor pe fluviu, conform ultimelor avertizări cod galben şi portocaliu. La întâlnire a mai participat ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga.

             Oficialii Ministerului Afacerilor Interne au cerut prefecţilor şi reprezentanţilor structurilor M.A.I din teritoriu să asigure permanenţa pe toată perioada în care s-ar putea produce situaţii de urgenţă ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice.

            Secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper a cerut prefecţilor să monitorizeze evoluţia debitelor Dunării şi să rămână în contact permanent cu cu primarii localităţilor cu risc de inundaţii.

            “Prioritatea zero este salvarea vieţii oamenilor şi menţinerea funcţionării serviciilor publice la capacitate optimă. Vă rog să luaţi măsuri punctuale pentru fiecare localitate.”, a subliniat oficialul M.A.I.

             Totodată, Constantin Cătălin Chiper a exprimat disponilitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne de a oferi sprijin material şi uman dacă va fi nevoie, cerând autorităţilor din teritoriu să informeze imediat ce au nevoie de sprijin pentru limitarea efectelor fenemenelor hidrometeorologice.

            La rândul său, secretarul de stat Anghel Andreescu a precizat că Ministerul Afacerilor Interne are pregătite forţe şi mijloace, precum şi elicoptere care să intervină pentru salvarea oamenilor aflaţi în dificultate. În plus,  Anghel Andreescu a cerut reprezentanţilor structurilor M.A.I. să ia toate măsurile de prevenire şi intervenţie, inclusiv, dacă va fi nevoie, de evacuare a populaţiei din zone inundate. Referindu-se la experienţa din anii trecuţi, secretarul de stat a cerut, ca în cazul unor evecuări, să fie dispuse măsuri pentru a preveni furturile din locuinţele abandonate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.