Acasă Politic Bucuresti: Joaca de-a impozitele, păguboasă pentru economia privată

Bucuresti: Joaca de-a impozitele, păguboasă pentru economia privată

DISTRIBUIȚI

123774 – 29102013 – Execuția bugetară pe cele trei trimestre trecute din anul 2013 aduce din nou, negru pe alb, dovada incompetenţei economice a Guvernului: veniturile bugetare sunt cu aproape patru miliarde lei mai mici decât nivelul estimat la începutul anului, susţine prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul.

“Doar liderii USL se declară surprinşi de această situaţie care ţine de abc-ul economiei. Din păcate, sunt incapabili să tragă concluziile care se impun şi să ia măsuri adecvate. PSD şi PNL încurajează în continuare creşterea taxării şi pomana electorală în loc să dea avânt economiei românești prin măsuri eficiente. USL nu este în stare să propună decât două scenarii, unul mai dezastruos decât celălalt. Ambele blochează economia și îi sărăcesc pe români: creșterea cotei unice la 22% sau reintroducerea impozitului diferențiat”, a afirmat Andreea Paul.

“Trag un nou semnal de alarmă: joaca USL de-a taxele și impozitele afectează în mod semnificativ economia privată. Degeaba cresc însă impozitele și taxele dacă economia nu mai generează profit. Execuția bugetară recentă indică o scădere cu 1,3% a colectărilor la bugetul de stat din impozitul pe profit față de primele 9 luni ale anului trecut, în condițiile în care avem 30 taxe și impozite noi sau majorate de când USL este la guvernare. Lucrurile sunt clare: pentru acest an au fost prognozate 11,7 miliarde lei ca venituri din impozitul pe profit, dintre care 11,2 miliarde lei din impozitul pe profitul agenților economice și abia 0,46 miliarde lei din impozitul pe profitul băncilor comerciale. Premierul Ponta, disperat, dă vina ba pe firme că nu vor să își plătească taxele pe care el le-a crescut, ba pe bănci că nu și-au adus contribuția la impozitul pe profit. Să fim serioși, domnule Ponta, în nici jumătate de miliard de lei stau așteptările dvs. pentru creșterea veniturilor la bugetul de stat?”, a mai spus prim-vicepreşedintele PDL. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.