Acasă Politic Bucuresti: Plangeri penale pentru fraude produse in ministere de guvernarea PDL

Bucuresti: Plangeri penale pentru fraude produse in ministere de guvernarea PDL

DISTRIBUIȚI

123149 – 03102013 – Corpul de control al prim – ministrului a depus 30 plângeri penale, prin care au fost sesizate procurorilor 228 posibile fapte penale legate de fraudele sau neregulile constatate in ministere, autoritati si institutii ale administratiei publice centrale si locale, societati nationale, companii nationale si societati

cu capital majoritar sau integral de stat. Potrivit unui comunicat al Guvernului remis joi, dintre cele 30 de plangeri penale, 26 au fost transmise la DNA si patru plangeri la Parchetul General.

Cele patru sesizari trimise la Parchetul General se refera la 59 de posibile fapte de natura penala constatate in urma actiunilor de control efectuate la Ministerul pentru Societatea Informationala – 8 posibile fapte penale savarsite de reprezentanti ai ministerului, ai altor institutii si societati comerciale; Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice – doua posibile fapte penale savarsite de reprezentanti ai institutiei; Primaria Piatra – Neamt si autoritatile publice locale subordonate -18 posibile fapte penale savarsite de reprezentanti ai primariei, Administratiei Fondului pentru Mediu si ai unor societati comerciale; Primaria Comunei Teisani, judetul Prahova, 31 de posibile fapte penale savarsite de primar, viceprimar, alti reprezentanti ai primariei si ai unor societati comerciale.

De asemenea, cele 26 de sesizari trimise la Directia Nationala Anticoruptie privesc 169 de posibile fapte de natura penala constatate in urma controalelor.

Urmare a dispozitiei premierului Victor Ponta, corpul de control al primului-ministru a efectuat o actiune de documentare privind situatia plangerilor penale depuse la parchete, referitoare la fraudele sau neregulile constatate in ministere, produse anterior datei de 7 mai 2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.