Acasă Politic Bucuresti: Președintele Băsescu: Politicul trebuie să-și asume strategia care să elimine importurile...

Bucuresti: Președintele Băsescu: Politicul trebuie să-și asume strategia care să elimine importurile agricole

DISTRIBUIȚI

123782 – 29102013 – Politicul trebuie să își asume strategia politică agricolă care să ducă la eliminarea importurilor alimentare, a declarat preşedintele Traian Băsescu, marți, cu ocazia Centenarului Societății Române a Horticultorilor.

„Este inadmisibil să nu ne putem asigura singuri hrana. Recoltele din România sunt de două ori mai mici decât la nivelul Uniunii Europeane. Politicul trebuie să își asume urgent strategia politică agricolă care să pună în valoare resursele țării, priceperea agricultorilor și să ducă până la eliminarea importurilor”, a spus Traian Băsescu.

Președintele susţine că politicul trebuie să își asume urgent strategia agricolă.

„Importăm 131.000 de tone de fructe și exportăm 21.000 de tone. În legumicultură nu putem să constatăm că sunt de 2-3 ori mai mici decât în alte țări. Importăm 54 de milioane de litri de vin și exportăm 11 milioane de litri. Deci suntem un mare importator de vinuri. Dacă în 1990 aveam 570 de cercetători, azi mai avem 250. Dacă în 1990 aveam 45 de stațiuni de cercetare, azi avem 18. E o responsabilitate a politicului care nu a generat politici de susținere a horticulturii românești. Fac un apel public să introducă observațiile Comisiei Europene, ale agricultorilor români și să îi dea o formă finală care să constituie în strategia de dezvoltare a agriculturii românești până în 2020”, a mai spus șeful statului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.