Acasă Politic Bucuresti: Propunere: Invitații la privatizarea Oltchim prin intermediul ambasadelor

Bucuresti: Propunere: Invitații la privatizarea Oltchim prin intermediul ambasadelor

DISTRIBUIȚI

123672 – 24102013 – Chestorul Camerei Deputaţilor, social-democratul Mircea Drăghici, a avut miercuri o întrevedere cu noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, pe tema evoluţiei de la Cpmbinatul Oltchim şi a modalităţii de privatizare a companiei vâlcene în sistem integrat cu Arpechim.

            Cu această ocazie, administratorii judiciari ai societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea au prezentat și evoluția financiară a companiei.

            În intervenția sa, deputatul i-a sugerat ministrului să înceapă să trimită invitaţii prin intermediul ambasadelor țărilor cu tradiție în domeniu, pentru privatizarea strategică a Oltchim. În acest fel, opinează Drăghici, ar crește șansele ca posibilele companii interesate să fie investitori cu adevărat serioși, pentru a evita un nou eșec al privatizării.

            „Mergând pe modelul premierului Victor Ponta care, prin vizita sa în SUA încearcă să deschidă canale nu doar politice și diplomatice, ci și economice, i-am propus ministrului Economiei să facă cunoscută intenția statului de privatizare a companiei strategice Oltchim prin intermediul ambasadelor. În acest fel, făcându-se invitații pe canale oficiale, potențialii investitori vor avea și girul, chiar dacă nescris, al statului din care provin că sunt companii serioase, reducând riscul ca la masa privatizării să mai stea investitori cu intenții imobiliare sau afaceri cu fier vechi”, a precizat deputatul de Argeș.

            Alături de Mircea Drăghici, au mai fost prezenţi la întrunire şi directori și lideri sindicali de la Oltchim şi Petrochimia Bradu, administratorii judiciari și administratorul special de la Oltchim, parlamentari de Argeş şi Vâlcea, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Cel mai probabil peste două săptămâni urmează să fie organizată o nouă discuţie la Vâlcea pe aceste teme. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.