Acasă Politic Bucuresti: Reacție ciudată a premierului despre cazul Papici: “Să mai stea și...

Bucuresti: Reacție ciudată a premierului despre cazul Papici: “Să mai stea și procuror simplu. Doar nu s-a născut șef”

DISTRIBUIȚI

123140 – 03102013 – Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că procurorul Lucian Papici nu a fost demis de la conducerea Secţiei I a DNA, fiind vorba doar de încetarea mandatului acestuia. „Să mai stea şi el procuror simplu”, a declarat Ponta.

Prim-ministrul a arătat că s-a de schimbarea lui Papici şi i s-a comunicat faptul că nu este vorba de o demitere a acestuia, ci doar de încetarea mandatului: „Să mai stea şi el procuror simplu, să fac un dosar. Doar nu s-a născut şef”, a comentat premierul Victor Ponta, la RomâniaTV.

Mai mult, Ponta l-a acuzat pe Papici că ar fi instrumentat dosare politice: „De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii care au făcut dosare politice. Susţin în continuare că Daniel Morar şi Lucian Papici au făcut dosare politice la referendum când au anchetat oamenii cum au votat”, a spus primul-ministru.

„Lui Papici i s-a terminat mandatul pe 21 septembrie când a fost demis. De ce să-l ţinem? Doar ca să nu se supere Monica Macovei şi toată gaşca?”, a conchis Ponta.

Afirmația premierului în legătură cu implicarea politică a unui procuror DNA vine în contextul în care în scurt timp Comisia Europeană va prezenta un nou raport legat de mecanismul de cooperare și verificare despre România. Evaluările anterioare arată că România a pus în aplicare doar unele dintre recomandările Comisiei care vizau restabilirea statului de drept și a independenței sistemului judiciar, angajamentele privind independența sistemului judiciar și privind răspunsul la hotărârile în materie de integritate nu au fost puse în aplicare în mod corespunzător. Declarația premierului, unul dintre cei mai importanți oficiali ai statului român și lidr al pricipalului partid de guvernământ, nu face decât să confirme observațiile anterioare din rapoartele MCV. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.