Acasă Politic Bucuresti: Seful diplomatiei romane l-a primit pe presedintele Curtii Constitutionale de la...

Bucuresti: Seful diplomatiei romane l-a primit pe presedintele Curtii Constitutionale de la Chisinau

DISTRIBUIȚI

123144 – 03102013 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, l-a primit miercuri pe preşedintele Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat stadiul reformelor întreprinse de Republica Moldova în direcţia consolidării democraţiei şi a statului de drept,

îndeosebi măsurile cu impact direct asupra dosarului integrării europene.

Şeful diplomaţiei române a subliniat rolul esenţial care revine Curţii Constituţionale de la Chişinău în edificarea unui stat de drept modern, solid şi funcţional în Republica Moldova.

Referindu-se la experienţa României, ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat beneficiile durabile, percepute de întreaga societate şi de fiecare cetăţean în parte, a angajării într-un proces amplu şi consecvent de transformări democratice.

România sprijină consolidarea instituţiilor democratice ale Republicii Moldova prin parteneriate dezvoltate la nivel inter-instituţional, precum şi prin proiecte finanţate din bugetul asistenţei pentru dezvoltare gestionat de MAE, cu accent pe domenii-cheie pentru îndeplinirea angajamentelor Chişinăului faţă de Uniunea Europeană – între care justiţia, afacerile interne şi politicile anti-discriminare.

Ministrul Titus Corlăţean a exprimat încredere în legătură cu atingerea de către Republica Moldova a obiectivelor urmărite în perspectiva summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013.

România susţine parcurgerea rapidă a pregătirilor necesare semnării, cât mai curând posibil în 2014, a Acordului de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, inclusiv a componentei de liber schimb a acestuia.

În acelaşi timp, ministrul Titus Corlăţean a asigurat în legătură cu sprijinul României pentru recunoaşterea progreselor incontestabile ale Chişinăului în aplicarea Planului de acţiune cu Uniunea Europeană pentru liberalizarea vizelor şi pentru generarea, la nivel european, a deciziilor aşteptate de cetăţenii Republicii Moldova. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.