Acasă Politic Sefa Agentiei de Protectia Mediului Arges a fost demisa

Sefa Agentiei de Protectia Mediului Arges a fost demisa

DISTRIBUIȚI

123142 – 03102013 – Ministrul Mediului Rovana Plumb demis-o pe Mariana Ionescu, directorului executiv al Agenției de Protecție a Mediului Argeș. Decizia vine ca urmare a izbucnirii incendiului în data de 2 octormbrie 2013, la o hală de pe platforma Câmpulung Industrial Park,

care aparține societății comerciale Global Eco Center S.R.L.

Motivul demiterii este acela că nu a emis notificarea prealabilă suspendării autorizației de mediu, acordată societății comerciale Global Eco Center S.R.L. pentru platforma Câmpulung Industrial Park, desi au existat controale repetate si amenzi acordate acestei societati de catre Garda Naţională de Mediu (GNM).

În urma controalelor efectuate în cursul anului 2013, GNM – CJ Argeş a constatat nerespectări ale condiţiilor din autorizaţia de mediu, motiv pentru care societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei. GNM-CJ Argeş a transmis către APM Argeş o propunere de notificare prealabilă, în vederea suspendării actului de reglementare, în data 22 aprilie 2013. APM Argeș, prin directorul executiv, Mariana Ionescu nu a emis notificarea prealabilă suspendării Autorizației de Mediu, decât la data de 10 septembrie 2013, adică după un nou control al GNM-CJ Argeș.

Global Eco Center SRL deţine Autorizaţia de mediu nr. 106/05.05.2010, revizuită în data de 20.07.2012, pentru punctul de lucru situat în localitatea Câmpulung, str. Traian, nr. 223, parcul industrial Câmpulung Industrial Park – judeţul Argeş, pentru următoarele activităţi: colectarea şi epurarea apelor uzate. colectarea deşeurilor nepericuloase, colectarea deşeurilor periculoase; tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase, tratarea şi eliminarea deşeurilor periculoase, demontarea, dezasamblarea VSU pentru recuperarea materialelor, recuperarea materialelor reciclabile sortate, comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor, depozitări, activităţi şi servicii de decontaminare.

În acest context, aflată la Bruxelles, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a va avea joi o întâlnire cu Comisarul European pentru Mediu, Janes Potocnik, în vederea suspendării importului de deșeuri în România, acțiune care face obiectul unei hotărâri de guvern, aflată pe circuitul de avizare, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.