Acasă Politic Sibiu: Ministrul Apărării: Lucrările de la Deveselu pentru scutul antirachetă încep luni

Sibiu: Ministrul Apărării: Lucrările de la Deveselu pentru scutul antirachetă încep luni

DISTRIBUIȚI

123678 – 24102013 – Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat joi la Sibiu că la începutul săptămânii viitoare vor fi inaugurate lucrările la scutul antirachetă de la Deveselu.

Potrivit ministrului, scutul trebuie să fie funcţional în 2015.

“Vă anunţ în premieră că luni la Deveselu , împreună cu partea americană, cu partenerii din Statele Unite, de la Pentagon, de la Ministerul Apărării, vom inaugura la Deveselu lucrările la acea locaţie, la ceea ce dumneavoastră cunoaşteţi ca scut anti-rachetă, dar, de fapt este vorba despre interceptări de rachete balistice, lucrare care trebuie să se realizeze în perioada următoare şi acest scut anti-rachetă trebuie să fie funcţional în 2015. Este prima facilitate de acest gen care se realizează în estul Europei, având în vedere că România este stat de graniţă al NATO şi UE, că v-aţi uitat pe declaraţiile de presă, chiar domnul Hegel aprecia că, deşi nu s-ajuns la o înţelegerecu partenerul rus, vor începe lucrările spre sfârşitul acestei luni. În acest parteneriat o parte de lcurări se realizează de către partea română, MapN, iar cele privind interceptările de către partea americană. Noi am început încă din vară lucrările de amenajare la Deveselu şi le-am şi finalizat, mai sunt câteva lucrări cu termen anul viitor. Toate operaţiunile de pregătire şi operaţionalizare a bazei se fac şi sunt în graphic”, a spus MIrcea Duşa.

Potrivit ministrului, anul acesta pentru proiect este prevăzut un buget de 8 milioane de lei.

“Anul acesta am prevăzut în buget 8 milioane de lei, avem prevederi şi pentru anul viitor pentru a realiza sistemul de supraveghere, iluminat perimetral şi realizarea pavilioanelor în care vor fi cazaţi militarii români. De asemenea, prin Ministerul Dezvoltării sunt bani alocaţi administraţiei din Deveselu pentru amenajareadrumului de acces din drumul naţional către această locaţie, realizarea staţiei de epurare, a canalizării şi aaducţiunii de apă. Sigur că de aceste facilităţi va beneficia şi comunitatea de la Deveselu, dar vor deservi şi facilitatea militară de la Deveselu. Acum elaborăm bugetul şi vom vedea, dar vom asigura banii astfel încât facilitatea de la Deveselu să fie operaţională şi lucrările pe care le mai are partea română de realizat să se realizeze conform graficului”, a mai declarat Mircea Duşa. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.