Acasă Politic Bucureşti: Victor Ponta: Gabriela Firea rămâne în PSD

Bucureşti: Victor Ponta: Gabriela Firea rămâne în PSD

DISTRIBUIȚI
gabi_firea2

gabi_firea2125392 – 15012014 – Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, marţi, că Gabriela Firea va rămâne în PSD. „Am fost împreună cu domnul Antonescu şi cu domnul Oprea, am participat la discuţia între colegii de la Ilfov. Cred că vestea bună este că de mâine la Ilfov va exista o majoritate USL funcţională”

, a spus Ponta, la RTV.

El a adăugat că va căuta, împreună cu liberalul Crin Antonescu, „peste tot în teritoriu soluţii de colaborare”, menţionând că liderii USL din judeţele unde sunt probleme vor fi chemaţi la centru pentru discuţii în acest scop. El a dat ca exemplu USL Alba.

Legat de situaţia de la USL Ilfov, Ponta a spus că PNL are funcţia de preşedinte al CJ, iar din cei doi vicepreşedinţi, unul va merge la ACD, iar celălalt la PSD-UNPR.

Potrivit premierului, la Ilfov a fost „o dispută personală foarte accentuată”, dar rolurile de mediator şi de autoritate al său şi al lui Crin Antonescu au determinat ca cei doi lideri judeţeni ai USL să se înţeleagă.

„Putem să găsim soluţii de dialog în USL”, a spus Ponta.

Ponta a spus că Firea nu mai pleacă din PSD şi că nu şi-a pierdut funcţia de preşedinte de organizaţie.

De asemenea, Ponta a spus că Firea a învăţat din această experienţă. „Nu a fost uşor, dar azi şi din partea colegilor din PNL şi din partea PSD s-a spus că există disponibilitate să colaborăm. Domnul Petrache e un politician cu experienţă, doamna Firea e la începutul cariei politice, dar este un om politic bun. Ce vă pot spune este că şi domnul Petrache şi doamna Firea au înţeles că împreună pot face mai mult pentru Ilfov şi pentru cariera lor politică şi că din această ceartă au avut amândoi de pierdut”, a spus Ponta.

În urma discuției de marti, PNL a rămas cu un vicepreședinte la Consiliul Județean Ilfov, urmând ca și alianța PSD-PUNR să nominalizeze, probabil mirecuri, numele vicepreședintelui pe care îl susține. Vicepreședintele care părăsește funcția este Ștefan Rădulescu, care fusese instalat în această funcție la sfârșitul anului trecut. Surse afirmă că Ștefan Rădulescu demisionase din funcția de vicepreședinte anterior întâlniri reprezentanților celor două partide.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.