Acasă Știri ANI şi-a prezentat experienţa la Bruxelles

ANI şi-a prezentat experienţa la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

126461 – 27022014 La invitația Comisiei Europene, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a participat miercuri, 26 februarie, la o reuniune tehnică organizată de DG Regio, eveniment care a avut ca scop prezentarea experienței ANI în ceea ce privește prevenirea și combaterea conflictelor de interese.

Cu această ocazie, Horia Georgescu a susținut și o prezentare a noului proiect care va fi implementat de ANI – „Prevent” (Sistemul informatic integrat pentru prevenirea și identificarea potențialelor conflicte de interese în ceea ce privește achizițiile publice).

Evenimentul a reunit reprezentați ai Secretariatului General – SG și ai următoarelor direcții generale (DG): Politică Regională și Urbană – REGIO, Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune – EMPL,  Piață internă și servicii – MARKT,  Agricultură şi dezvoltare rurală – AGRI, Oficiul European de Lupta Antifraudă – OLAF.

Întrevederea a avut loc pe fondul măsurilor legislative, administrative și de reglementare pe care Statele Membre trebuie să le adopte, în contextul politicii de coeziune 2014 – 2020, pentru protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene, și anume prin prevenirea, identificarea și corectarea fraudei și a neregulilor.

La reuniunea organizată la Bruxelles de Comisia Europeană – DG Regio în colaborare cu ANI, au mai participat și experți ai Direcției Naționale Anticorupție, Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene, Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, Autorității de Audit, Reprezentanței permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, precum și reprezentanți ai companiei Deloitte, consultant în elaborarea Proiectului „Prevent”, potrivit unui comunicat al ANI. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.