Acasă Economie Bucureşti: Liviu Dragnea: Sistemul informatic al PSD de la referendum va fi...

Bucureşti: Liviu Dragnea: Sistemul informatic al PSD de la referendum va fi folosit şi la europarlamentare

DISTRIBUIȚI
dragnea_-_protv

– 127254 – 308032014  – Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că sistemul informatic al PSD, care i-a adus un dosar penal pentru fraudă la referendum, va fi folosit şi la alegerile europarlamentare, susţine, el insistând că toate partidele au o asemenea metodă de a afla rapid care este prezenţa la vor, dar şi rezultatele după închiderea urnelor. Cum nu vede nicio problemă în utilizarea sistemului, Liviu Dragnea face şi glume pe seama acuzaţiilor care i s-au adus, adaptate acum la situaţia din Ucraina.

Dragnea a comentat că nu vede nimic ilegal în utilizarea sistemului care, de altfel, este folosit de toate partidele.

”Bineînţeles ( că va fi folosit -n.r.). Acel sistem a fost folosit şi la alegerile locale şi la parlamentare. Nu am avut nicio problemă pentru că nu a candidat Băsescu. Numai la referendum am avut o problemă, se pare. Sigur că va fi folosit, este un sistem de transmitere a prezenţei la vot şi de transmitere rapidă a rezultatului final după ce se încheie votarea.  Este folosit oriunde în lume, şi îl folosesc şi celelalte partide, inclusiv PD-ul. Dar acolo a fost în regulă, era sub oblăduirea unei instituţii serioase din statul roman. Dar sistemul de transmitere a informaţiei toată lumea îl foloseşte. Unii dau telefoane, alţii prin porumbelul călător, alţii prin email. Dar faptul că tu ai dreptul să ştii prezenţa la vot nu este interzis de nicio lege. ”, a declarat Dragnea,

Vicepremierul glumeşte pe seama acuzaţiilor de fraudare a referendumului din 2012, în urma căruia s-a ales cu dosar penal pentru fraudare, spunând ironic că ucrainienii i-au cerut şi ei ajutorul, având nevoie de voturi la referendumul din Crimeea.

”Eu am auzit că, de fapt, a apărut o solicitare ca din alea 2 milioane de voturi care le-am furat la referendum, dacă pot să le dau şi lor un milion. Le-am spus că nu, mai ne trebuie şi nouă aici. Acum nu ştiu nici dacă m-ar fi lăsat premierul Victor Ponta să-i ajut”, a glumit el.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, fiind acuzat că, în timpul referendumului pentru demiterea preşedintelui din 2012, a creat şi coordonat un sistem integrat de fraudare a voturilor.

Procurorii susţin că au dovedit cu expertize că voturile au fost fraudate prin cinci metode: falsificarea listei de alegători din localitate, voturi în numele căpşunarilor, voturi pe numele morţilor, fraude cu urna mobilă şi mituirea pedeliştilor din secţiile de votare. Mai mult, cel prin care s-au fraudat voturile de la referendum este sistemul informatic utilizat de Dragnea, compus din mai multe servere, un soft şi un call-center.

Prin acest sistem informatic, procurorii susţin că Liviu Dragnea a transmis mesaje către preşedinţii de secţie şi către preşedinţii filialelor PSD. Procurorii arată că fizic mesajele nu erau tastate de Dragnea, dar că el era cel care compunea mesajele şi aproba trimiterea lor prin sistem. Dragnea a trimis mesaje precum: „Pentru fiecare secţie se va face o listă a cetăţenilor care nu au venit la vot. Daţi-o membrilor PSD şi PNL să meargă la ei acasă şi să-i aducă să voteze”. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.