Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL vrea campanie pe teme europene, nu pe „nesfârşite polemici şi...

Bucureşti: PNL vrea campanie pe teme europene, nu pe „nesfârşite polemici şi intrigi de interior”

DISTRIBUIȚI

 127097 – 24032014 –   Liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni, cu ocazia depunerii la Biroul Electoral Central a listelor Partidului National Liberal pentru alegerile europarlamentare, ca liberalii isi doresc o campanie care sa se concentreze pe teme europene si „nu pe nesfarsitele noastre polemici si intrigi de interior”. Antonescu a mai afirmat ca nu exista niciun fel de dubiu in legatura cu apartenenta PNL la Alianța Democraților și Liberalilor pentru Europa (ALDE), insa ca „ce se va intampla pe parcursul anilor, nu sunt profet sa va spun acum”.

„Depunem aceste candidaturi cu speranta unei reprezentari demne in Europa, cu convingerea ca propunem oameni care, ma refer la cei care au mai avut un mandat, si-au facut datoria pe deplin, si cu speranta ca ideile liberalilor din Romania se vor face simtite in structurile europene, in Parlamentul European”, a declarat Crin Antonescu, precizand ca liberalii au adunat proape 1.200.000 semnaturi de sustinere.

„Noi am avut o prezentare de precampanie in zona de sud-est, la Braila. Acolo nu am vorbit nici despre dl Ponta, nici despre dl Sarbu, nici despre dl Basescu, ci depre ce au facut europarlamentarii nostri in mandatul pe care l-au incheiat si despre ce au de gand sa faca in viiorul parlament european. Toata aceasta campanie noi ne-o dorim concentrata, focusata pe

teme europene, pe optiuni europene, si nu pe nesfarsitele noastre intrigi de interior”, a precizat liderul liberal.

Intrebat daca PNL nu va ataca PSD in campania pentru europarlamentare, Antonescu a spus: „Ne putem ataca, daca asta-i cuvantul, o campanie presupune si o confruntare, dar eu mi-as dori ca aceasta campanie sa fie intre ideile liberale pentru urmatorii cinci ani ai Europei si intre ideile socialiste.”

Intrebat daca faptul ca parlamentarii PNL care vor candida la europarlamentare o vor face si din partea grupului ALDE este o garantie ca pe parcursul mandatului acestia nu vor trece la PPE, liderul liberal a spus:

„Eu cred ca deocamdata trebuie sa fim atenti la altceva. Am vazut ieri, atat cat se poate estima deocamdata pentru ca nu sunt rezultate finale, din cate stiu, alegerile locale din Franta. Am vazut acolo ascensiunea spectaculoasa, din pacate si de asteptat, a unei forte politice euro-sceptice, ca sa nu zic mai mult, care este Frontul National condus de Marie Le Pen. Nu ne asteptam la multe lucruri mai bune nici dinspre Marea Britanie.  Cred ca, pana una alta, familiile pro-europene, europene traditionale, care de fapt au construit Europa unita -liberali, crestini-democrati si socialisti- ar trebui sa gaseasca numitorul comun, frontul de aparare al valorilor europene, al proiectului european. Mai departe, fiecare avem nuantele noastre. Inca o data, in legatura cu apartenenta noastra la ALDE, nu exista niciun fel de dubiu, am explicat-o de nu stiu cate ori. Mai mult decat atat, dl Guy Verhofstadt va veni in Romania in aprilie. Noi sustinem candidatura domniei sale la presedintia Comisiei Europene, lucrurile sunt foarte clare. Ce se va intampla pe parcursul anilor, nu sunt profet sa va spun acum, eu va spun care este optiunea si care este angajamentul PNL.” – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.