Acasă Externe Georgia: Avertismentul lui Saakașvili

Georgia: Avertismentul lui Saakașvili

DISTRIBUIȚI

127459 – 07042014 –   Ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, a declarat că dacă manifestanții pro-ruși din Harkov, Donețk și Lugansk se vor menține în clădirile ocupte  timp de 48 de ore, atunci Rusia va introduce forța militară în estul Ucrainei, scrie presa de la Chișinău.

Saakașvili a declarat, într-o postare pe o rețea de socializare, că în cazul acestor regiuni va fi aplicat același scenariu ca și pentru Crimeea: inițial mitinguri, apoi acaparare și intervenție militară. Fostul președinte al Georgiei spune că planul este atât de simplu, încât autoritățile din Ucraina ar trebui să prevadă ușor următorii pași ai Rusiei. „Cu trei zile în urmă am anticipat că clădrile administrative în regiunea de est a Ucrainei vor fi acaparate. Dacă manifestanții vor rezista acolo 48 de ore, atunci armata rusă va interveni”, a scris Mihail Saakașvili pe o rețea de socializare.

Mihail Saakașvili îndeamnă autoritățile de la Kiev să mobilizeze armata pentru apărarea regiunilor de Est ale țării.

Menționăm că mai multe clădiri ale administrației regionale din Donețk și Harkov, dar și sediul serviciilor secrete (SBU) din Lugansk au fost acaparate de manifestanții pro-ruși. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.