Acasă Externe Rep. Moldova: România va fi primul stat membru UE care va ratifica...

Rep. Moldova: România va fi primul stat membru UE care va ratifica Acordul de Asociere al Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

127672 – 15042014 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni, în urma întrevederii cu preşedintele Parlamentului Rep. Moldova, Igor Corman, că Parlamentul României va fi primul Legislativ dintre statele membre ale Uniunii Europene care va ratifica Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, imediat după semnare.

            Întâlnirea a avut loc în format trilateral, la discuţii participând şi preşedintele Camerei Deputaţilor al Parlamentului Republicii Cehe, Jan Hamáček.

            „Am considerat că împreună, doi preşedinţi de Parlamente din ţări membre ale Uniuni Europene, putem să transmitem un mesaj foarte clar că România, dar şi alte state europene importante susţin cu tărie parcursul european şi integrarea cât mai rapidă a Republicii Moldova”, a spus Valeriu Zgonea.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a salutat votul dat de Parlamentul European pentru ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni care vor să călătorească în scopuri turistice în spaţiul european.

            „Liberalizarea vizelor reprezintă o veste extraordinară, care va avea un impact foarte concret şi pozitiv pentru populaţia din Republica Moldova şi care va schimba în bine viaţa fiecărui cetăţean”, a afirmat Valeriu Zgonea.

            }n cadrul vizitei pe care o desfăşoară la Chişinău, preşedintele Camerei Deputaţilor a avut o întrevedere şi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Cei doi oficiali au discutat despre proiectele comune pe care România şi Republica Moldova le desfăşoară în parteneriat.

“Pe lângă suportul moral, sufletesc şi diplomatic, România are datoria să sprijine cât se poate de   pragmatic conectarea Republicii Moldova la Europa. Avem proiecte semnificative pe care le-am început împreună. Chiar în aceste săptămâni, Guvernul României a aprobat alocarea a 20 de milioane de euro pentru reparaţia grădiniţelor din Republica Moldova”, a declarat Valeriu Zgonea.

Delegaţia parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor mai are programate întâlniri cu membri ai Comisiei Comune pentru Integrarea Europeană dintre cele două parlamente şi cu membri ai Comisiei de politică externă şi integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova.

Din delegaţia parlamentară română fac parte vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor, domnii deputaţi Ioan Oltean, Ionel Palăr şi Eugen Tomac.           Acţiunea parlamentară reprezintă un răspuns la vizita oficială în România a delegaţiei parlamentare moldovene, condusă de domnul Igor Corman, preşedintele Parlamentului moldovean, care a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, anul trecut. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.