Acasă Externe Ucraina: Activiştii pro-ruşi câştigă teren în estul Ucrainei

Ucraina: Activiştii pro-ruşi câştigă teren în estul Ucrainei

DISTRIBUIȚI

127717 – 16042014 –  Sase vehicule blindate, avand arborat steagul Rusiei pe vehicululul din fruntea coloanei, au intrat miercuri in orasul Slaviansk din estul Ucrainei, potrivit Reuters. Mai multi barbati inarmati, cel mai probabil activitsti pro-rusi, se aflau pe aceste masini, care s-au oprit in fata primariei ocupate de separatisti.

Potrivit AFP, blindate au trecut dimineata si prin Kramatorsk.

De asemenea, cel putin 20 de separatisti au preluat controlul cladirii primariei din Donetsk. Potrivit purtatorului de cuvant al primariei, barbatii erau inarmati, dar nu au avut cereri speciale, in afara de revendicarea privind organizarea unui referendum.

Insurgenti separatisti ocupa din 6 aprilie sediul administratiei regionale din Donetsk, al carui control l-au preluat in timpul manifestatiilor, inainte de a proclama o „republica suverana” la Donetsk.

Kievul sustine ca doi militari ucraineni au fost capturati de barbati inarmati.

Serviciile speciale ucrainene sustin ca gruparile armate pro-ruse au ordin de  a „trage pentru a ucide”. „Conversatiile interceptate intre sabotorii rusi arata ca actiunile de sabotaj din estul Ucrainei sunt coordonate de ofiterii de informatii militare ruse care dau ordine cinice de a trage pentru a ucide militari ucraineni”, a declarat serviciul de presa al SBU.

Barbatii instalati in blindate vazuti de fotograful AFP purtau uniforme similare fara insemne, dar cu bareta ordinului Sfantului Gheorghe in portocaliu si negru, ordin onorific al fortelor armate ruse. Ei erau echipati cu arme de razboi si multi purtau cagule negre. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.