Acasă Externe Ucraina: Asalt al protestarilor pro-ruşi asupra clădirilor guvernamentale

Ucraina: Asalt al protestarilor pro-ruşi asupra clădirilor guvernamentale

DISTRIBUIȚI

127454 – 07042014 –  Protestatarii pro-rusi au luat cu asalt cladirile guvernamentale din trei orase importante din estul Ucrinei. La Donetk, Luhansk si Harkov, protestatarii s-au ciocnit cu politia si au arborat steagul rus pe cladirile atacate. Oamenii cer un referendum pe tema independentei de Ucraina, potrivit BBC.

In lumina evenimentelor violente din estul tarii, presedintele interimar al tarii, Aleksandr Turcinov, a convocat o intalnire de urgenta si si-a anulat vizitele externe de pe agenda.Noul val de revolte survine la cateva saptamani dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea, dupa inlaturarea de la putere a presedintelui pro-rus Viktor Ianukovici.

In Donetk a avut loc cel mai violent protest. Un grup mare de activisti s-a rupt de multimea de manifestanti din centrul orasului pentru a ataca si ocupa cladirea guvernului regional. Acestia au arborat steagul Rusiei, in uralele multimii: „Rusia, Rusia”.

In Luhansk, politia a utilizat gaze lacrimogeen impotriva unei multimi de protestatari care incerca sa patrunda in cladirea serviciului local de securitate, pentru a forta eliberarea a 15 activisti pro-rusi arestati anterior.

La Harkov, zeci de persoane au patruns in cladirea Guvernului regional, spargand cordonul politiei, si au fluturat steagul Rusiei.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, l-a acuzat pe Putin ca „a ordonat si a platit pentru un nou val de revolte separatiste in estul tarii”. / PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.