Acasă Externe Ucraina: Protestatarii pro-ruşi au pus mâna pe armele depozitate la Luhansk

Ucraina: Protestatarii pro-ruşi au pus mâna pe armele depozitate la Luhansk

DISTRIBUIȚI

127457 – 07042014 –   Un ofiter al marinei ucrainene a fost ucis de un soldat rus in camera din internatul unde locuia, in Crimeea. Acesta trebuia sa se intoarca in Ucraina continentala miercuri, a anuntat ministerul ucrainean al Apararii. Intr-o evolutie paralela, continua protestele pro-ruse din orasele din estul Ucrainei. Persoane neidentificate au patruns, luni, in departamentul regional al Consiliului de Securitate al Ucrainei din Luhansk si au pus mana pe armele depozitate acolo.

„In prezent, biroul Consiliului de Securitate este blocat de protestatari; persoane neidentificate se afla in cladire. Potrivit celor mai recente rapoarte, incaperea unde sunt depozitate armele de foc a fost ocupata”, a anuntat ministerul ucrainean de Interne.

In plus, in cursul noptii, persoane neidentificate au blocat traficul pe una din arterele principale din oras. Politia din Luhansk este in alerta. „Politia rutiera din Luhansk a inchis toate intrarile in oras”, au anuntat reprezentantii ministerului.

Protestatarii cer eliberarea activistilor arestati, in special a liderului lor, „guvernatorul poporului”, Alexander Haritonov.

Protestatarii pro-rusi au luat cu asalt cladirile guvernamentale din trei orase importante din estul tarii duminica.

La Donetk, Luhansk si Harkov, protestatarii s-au ciocnit cu politia si au arborat steagul rus pe cladirile atacate. Oamenii cer un referendum pe tema independentei de Ucraina. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.