Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Nivelul ridicat de integrare a românilor din Spania, exemplu pentru alte...

Bucureşti: Nivelul ridicat de integrare a românilor din Spania, exemplu pentru alte state

DISTRIBUIȚI

128341 – 15052014  – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere cu ministrul Justiţiei din Spania,  Alberto Ruiz-Gallardón. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei pe care demnitarul spaniol o efectuează în România, în perioada 13-14 mai 2014.

Cu acest prilej, cei doi demnitari au discutat despre stadiul relaţiilor bilaterale dintre România şi Spania, alături de teme de interes ale agendei europene, inclusiv situaţia din Ucraina, potrivit unui comunicat al MAE.

A fost evidenţiată cooperarea bilaterală excelentă dintre cele două ţări, aflate într-o relaţie de parteneriat strategic din anul 2013, transpusă în planul dialogului politic, al cooperării economice şi sectoriale. Cei doi miniştri au evidenţiat rolul comunităţii româneşti din Spania în relaţia bilaterală, care aduce o contribuţie importantă la economia spaniolă şi constituie un factor important de legătură între cele două ţări.

Oficialul spaniol a evidenţiat nivelul ridicat de integrare a comunităţii româneşti din Spania, apreciind că acesta reprezintă un exemplu pentru alte state, alături de modelul de relaţie bilaterală pe care România şi Spania l-au promovat şi dezvoltat în ceea ce priveşte mobilitatea cetăţenilor.

Cei doi demnitari au relevat importanţa dimensiunii economice în cadrul relaţiei bilaterale, menţionând interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării în acest domeniu, în condiţiile revirimentului pe care îl înregistrează Spania şi al creşterii înregistrate în economia românească în această perioadă.

Ministrul Afacerilor Externe a amintit că organizarea, în acest an, a primului Summit bilateral interguvernamental româno-spaniol relevă importanţa pe care cele două ţări o acordă acestei relaţii privilegiate.

Şeful diplomaţiei române a mulţumit pentru sprijinul acordat de autorităţile spaniole în vederea integrării comunităţii româneşti în Spania, care contribuie, la rândul ei, la viaţa economică şi socială din această ţară. A evidenţiat cooperarea foarte bună între instituţiile de resort din cele două ţări, inclusiv în domeniul justiţiei şi a exprimat interesul continuării acesteia, în beneficiul ambelor părţi.

Cu privire la situaţia din Ucraina, ministrul Titus Corlăţean a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei. Totodată, a relevat necesitatea unei abordări coordonate a comunităţii europene şi euro-atlantice în condamnarea acţiunilor Federaţiei Ruse, contrare normelor de drept internaţional şi în adoptarea şi implementarea unor măsuri de răspuns ferme şi eficiente pentru detensionarea situaţiei actuale. A menţionat interesul deosebit pe care România îl acordă evoluţiilor din Ucraina, inclusiv din perspectiva existenţei unei importante comunităţi româneşti în această ţară.

Cele două părţi au convenit continuarea dialogului consolidat între România şi Spania atât în plan bilateral, cât şi la nivel european şi internaţional. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.