Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Călin Popescu Tăriceanu l-a șters de pe listă

Bucureşti: Călin Popescu Tăriceanu l-a șters de pe listă

DISTRIBUIȚI

129004 – 11062014 – Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a confirmat, marti, ca a taiat numele presedintelui Traian Basescu de pe lista invitatilor la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului, care va avea loc saptamana viitoare.

Intr-o interventie telefonica la RTV, Tariceanu a explicat si de ce a facut acest lucru.

„Nu vrem si nu as vrea sa il punem intr-o situatie penibila, avand in vedere ca a militat cu fervoare pentru transformarea sistemului bicameral in unul unicameral, in care Senatul ar urma sa dispara, iar noi acolo avem de discutat despre traditie, rolul Senatului in viitor”, a explicat presedintele Senatului, subliind ironic ca vrea sa il protejeze astfel pe Traian Basescu.

„Sa il ferim de o situatie neplacuta, in care s-ar fi aflat ascultand astfel de pledoarii”, a adaugat Tariceanu.

Conform documentului publicat de Stiripesurse.ro, Calin Popescu Tariceanu a taiat de pe lista cu invitati numele presedintelui si a semnat pentru aceasta modificare.

Documentul a fost inaintat Biroului Permanent al Senatului, starnind reactia vehementa a liderului grupului senatorilor PDL, Dumitru Oprea.

„Este un abuz. E o netrebnicie ca presedintele Romaniei sa nu fie invitat la o asemenea aniversare. Pot intelege disputele politice, dar aici e vorba de institutii si ele trebuie respectate. Cer ca imediat aceasta eroare materiala… sper sa fie asa, sa fie indreptata si presedintele Traian Basescu sa fie invitat la sedinta solemna. Nu e normal ca cineva ca un sef de CAP sa faca o astfel de taietura”, a protestat Dumitru Oprea de la tribuna Senatului. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.