Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Kovesi critică amânările repetate

Bucureşti: Kovesi critică amânările repetate

DISTRIBUIȚI

129005 – 11062014 – Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a afirmat marti seara, la televiziunea nationala, ca faptele pentru care este judecat Dan Voiculescu in dosarul ICA se prescriu in decembrie si ca ar trebui sa fie data o sentinta, indiferent de natura sa, pentru a evita aparitia suspiciunilor fata de cei care „treneaza judecata”.

Kovesi a precizat ca faptele de care este acuzat Voiculescu se vor prescrie in luna decembrie a acestui an.

„Un dosar care a fost pe rolul instantelor mai mult de sase ani e important sa se solutioneze printr-o hotarare (…) nu sa stam sa asteptam sa intervina prescriptia”, deoarece in caz contrar „putem deveni suspiciosi cu privire la cei care treneaza judecarea”, a adaugat procurorul-sef al DNA.

Kovesi a mai spus ca DNA nu si-a desfasurat activitatea in functie de campania electorala pentru europarlamentare, in conditiile in care „nu putem spune unei persoane nu lua astazi mita, ca e campanie electorala”.

„O apreciere ca in campanie electorala nu facem dosare nu e corecta”, a precizat ea.

Laura Codruta Kovesi a criticat din nou faptul ca Ministerul Finantelor nu este eficient in recuperarea bunurilor confiscate de instantele de judecata.

Astfel, doar in 2013 DNA a pus sechestre si a instituit masuri asiguratorii in valoare de 300 de milioane de euro, iar „daca s-ar fi confiscat toate bunurile si valorile disponibilizate ar fi insemnat in plus de un sfert din bugetul ministerului Sanatatii”.

Ea s-a declarat nedumerita de faptul ca persoanele condamnate continua sa isi foloseasca locuinte sau bunuri pentru care exista decizie de confiscare deoarece „nimeni nu trece la disponibilizarea acestora”.

Pana in prezent, „doar 5% din deciziile de condamnare sunt executate din punct de vedere al recuperarii prejudiciului”, a precizat Kovesi, mentionand ca a atras atentia instutiilor abilitate asupra acestui aspect.

Despre cazul Marian Oprisan, Kovesi a acuzat „un termen nerezonabil in care nu s-a dat nici macar o solutie pe fond”, in conditiile in care in cei patru ani scursi au existat termene si de pana la 105 zile si au fost audiati doar 70 de martori, intr-un dosar care nu este „foarte complex”.

In ceea ce priveste cazul fostului ministru al Finantelor Daniel Chitoiu, „ancheta e oprita”, iar DNA nu mai poate face nimic decat daca „apar fapte noi sau situatii noi”, potivit procurorului-sef al DNA. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.