Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Liberalii cer respingerea proiectului PSD de modificare a Codului Silvic

Bucureşti: Liberalii cer respingerea proiectului PSD de modificare a Codului Silvic

DISTRIBUIȚI

129137 – 17062014 – La propunerea deputatului Lucia Varga, fost ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, parlamentarii liberali au hotărât, în unanimitate, să voteze împotriva propunerii legislative pentru modificarea Codului Silvic.

Propunerea legislativă aparţine unui număr de 38 de parlamentari PSD şi PC şi reprezintă un atentat la siguranţa naţională, fiind un instrument prin care în România se vor defrişa fără limite suprafeţe însemnate din fondul forestier naţional, potrivit unui comunicat al grupului PNL din camera Deputaţilor.

“Prin trecerea terenurilor forestiere respective în intravilan, sub pretextul dezvoltării unor proiecte de agrement, iniţiativa deschide calea abuzurilor în gestionarea unui patrimoniu naţional inestimabil. Apreciez că principala ţintă a defrişărilor vor fi pădurile din apropierea oraşelor, exact „plămânii verzi” ai comunităţilor urbane. Mai mult ca sigur, că dacă acest proiect va trece, pădurile Snagov şi Băneasa vor fi primele  tăiate de rechinii imobiliari”, a declarat deputatul Lucia Varga, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.În acest sens, propunerea fostului ministru a fost de a mobiliza parlamentarii liberali şi pe cei din opoziţie pentru a vota împotriva acestei propuneri legislative atât în comisiile de specialitate, precum şi la votul final din plenul Camerei Deputaţilor.

„Alături de colegii liberali, facem un apel public către toate forţele politice, dar mai ales către societatea civilă de a se alia demersului PNL pentru a respinge actul normativ care ar putea duce la dispariţia definitivă a unor suprafeţe extinse de pădure, cu un impact negativ devastator atât asupra mediului, cât şi asupra calităţii vieţii cetăţenilor acestei ţări”, a mai spus liberala Lucia Varga.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 cu modificările şi completările ulterioare privind Codul Silvic urmează să ajungă în dezbaterea Camerei Deputaţilor – for decizional. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.