Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Băsescu cere Rusiei să înceteze imediat sprijinirea separatiştilor din Ucraina

Bucureşti: Preşedintele Băsescu cere Rusiei să înceteze imediat sprijinirea separatiştilor din Ucraina

DISTRIBUIȚI

129136 – 17062014 – Presedintele Traian Basescu si-a manifestat ingrijorarea fata de criza din estul separatist al Ucrainei, unde aprope zilnic au loc incidente violente, soldate deseori cu pierderi de vieti, chiar si din randul civililor. Seful statului a facut referire si la tancurile rusesti, care ar fi patruns recent pe teritoriul Ucrainei, dupa cum au acuzat Guvernul de la Kiev si reprezentanti ai NATO.

„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a luat act cu ingrijorare de amplificarea crizei din estul Ucrainei ca urmare a faptului ca prin frontiera ruso-ucraineana, pe segmentul sau estic, pe teritoriul ucrainean au patruns trupe de combatanti si material militar greu. O asemenea situatie antreneaza responsabilitatea majora si directa a Federatiei Ruse in legatura cu escaladarea conflictului din estul Ucrainei, soldat cu morti, raniti si suferinte in randul populatiei civile”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea Traian Basescu este de parere ca Rusia intretine conflictul din regiunile Donetk si Luhansk prin actiunile sale si face un apel catre Moscova sa inceteze sa sprijine insurgentii inarmati.

„Domnul presedinte Traian Basescu considera ca Federatia Rusa sprijina escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatantilor si a echipamentului militar. Federatia Rusa este, astfel, responsabila de intretinerea conflictului dintre structurile paramilitare separatiste si armata ucraineana. Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, cere Federatiei Ruse sa inceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse si sa-si asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene pentru a contribui la stabilizarea situatiei din estul Ucrainei”, se mai precizeaza in comunicat. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.