Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Preşedintele Senatului cere ca Inspecţia Judiciară să verifice dosarul lui Mircea...

Bucureşti: Preşedintele Senatului cere ca Inspecţia Judiciară să verifice dosarul lui Mircea Băsescu

DISTRIBUIȚI

 128536 – 23052014  – Presedintele Senatului, Calin Popescu – Tariceanu, a anuntat luni ca va sesiza CSM pentru inceperea unei anchete de catre Inspectia Judiciara in cazul dosarului lui Mircea Basescu. Tariceanu doreste ca Inspectia Judiciara sa verifice imprejurarile in care cazul i-a fost retras procurorului Iacobescu in 2011.

„Viteza cu care a fost ingropat acest dosar, in care se facea vorbire despre fapte cu caracter penal savarsite de fratele presedintelui Romaniei, fapte pentru care Mircea Basescu se afla acum in stare de arest, ne indreptatesc sa solicitam o ancheta oficiala a CSM”, a declarat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a adus in sprijinul initiativei sale de sesizare a CSM o declaratie recenta a lui Traian Basescu.

„Presedintele Romaniei, dl Traian Basescu, a declarat pe 19 iunie: Intre nevoia de asigurare a justitiei si reflexul de a-mi apara fratele, aleg Justitia. Daca raspunsul CSM la solicitarea mea sau a Senatului va confirma cu probe suspiciunile aparute in mass media si in randul opiniei publice, atunci ne vom afla intr-o situatie inadmisibila pentru un stat de drept: Presedintele Romaniei a intervenit in justitie in 2011 pentru a-si proteja fratele in fata legii”, a incheiat Tariceanu.

Dosarul in care a fost retinut saptamana trecuta Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, Traian Basescu, este vechi de 3 ani, din 2011. Informatiile despre o posibila mita primita de Mircea Basescu aparusera in presa in aceeasi perioada, dar dosarul care fusese initiat de procurorul Iacobescu i-a fost retras acestuia.

Mircea Basescu a fost retinut la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce au aparut inregistrari in care acesta promitea ca va face trafic de influenta in vederea obtinerii unei solutii favorabile in justitie pentru interlopul Sandu Angjel, zis Bercea Mondial, acuzat de tentativa de omor, in schimbul unor sume de sute de mii de euro.

Bercea Mondialu a facut mai multe acuzatii, spunand ca la traficul de influenta ar fi participat si actualul procuror sef al DNA, laura Codruta Kovesi, si presedintele Curtii Supreme de Justitie, Livia Stanciu. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.