Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vasile Blaga: PNL şi PDL încep să se sincronizeze

Bucureşti: Vasile Blaga: PNL şi PDL încep să se sincronizeze

DISTRIBUIȚI

128806 – 02062014  – Noua rundă de negocieri dintre PNL si PDL pentru unificarea dreptei si desemnarea unui candidat unic la alegerile prezidentiale din toamna, s-a încheiat.  La finalul discutiilor, scurte, de astazi, Klaus Iohannis a reconfirmat intentia celor doua partide de a fuziona, ”cat de repede va fi posibil” si a vorbit despre urmatorii pasi: formarea unor comisii mixte si cu ce anume se vor ocupa acestea, precum si despre desemnarea unui candidat comun pentru alegerile prezidentiale, candidat care va fi stabilit in urma unor ample cercetari sociologice. La randul sau, Vasile Blaga, care a condus delegatia PDL, a vorbit despre pregatirea ”proiectului pentru Romania” si pregatirea statutului viitorului partid. ”Sunt puncte multe importante, in primul rand respectarea parcursului euroatlantic al Romaniei, modul in are vedem viitorul economic, toate sunt importante. Candidatul unic al dreptei unite va fi desemnat in urma a trei etape, una dintre acestea fiind desemnarea unui candidat din partea fiecarui partid”, a spus Blaga. Atat PNL, cat si PDL vor avansa numele candidatului pe care il propun, iar acestia vor fi testati prin sondaje, pentru a afla profilul prezidentiabilului dorit de romani.

Pana acum erau erau doua nume vehiculate pentru cursa prezidentiala, Crin Antonescu si Catalin Predoiu, insa dupa anuntul lui Antonescu de retragere a candidaturii sale, locul acestuia va fi luat cel mai probabil de Klaus Iohannis.

Intalnirea dintre liderii PNL si PDL precede sedinta Biroului Politic National al PNL din aceasta dupa-amiaza, in care se va stabili ca Iohannis sa preia conducerea interimara a partidului. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.