Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Niciun român în avionul prăbușit în Ucraina

București: Niciun român în avionul prăbușit în Ucraina

DISTRIBUIȚI

129997 – 18072014 –  Ministerul Afacerilor Externe al României informează că nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie „Boeing 777” aparținând companiei ”Malaysia Airlines” care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

Celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev au rămas în legătură permanentă cu oficialitățile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Cursa Tarom care zboară vineri, 18 iulie, spre Moscova, operează după orarul normal, însă va evita spaţiul aerian ucrainean.

Ucraina vorbește despre un act terorist. Ruisa neagă

După cum se știe, un avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbuşit în estul Ucrainei, în zona Doneţk, unde au loc lupte între separatiştii pro ruşi şi armata ucraineană. Ucraina vorbeşte despre „doborâre” şi „act terorist” şi susţine că separatiştii proruşi au folosit un sistem antiaerian rusesc BUK, cu rachete sol-aer şi acuză Rusia de implicare în această tragedie, în timp ce separatiştii şi ruşii neagă orice implicare. Separatiştii proruşi susţin că nu au armament capabil să atingă avioanele de linie, însă există relatări pe internet în care separatiştii se lăudau că au intrat în posesia unui BUK. SBU, serviciul secret de la Kiev, a publicat o înregistrare în care un lider separatist relatează serviciilor secrete ruseşti cum au doborât un An-26 – avion militar de transport ucrainean. Ruşii îl informează că au doborât un avion civil de pasageri. Autenticitatea înregistrării nu poate fi verificată.

CNN şi Wall Street Journal citează oficiali americani care susţin că aeronava a fost lovită de o rachetă. Potrivit companiei Malayasia Airlines la bordul avionului prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi şi un canadian. În cazul a 47 de pasageri nu a fost confirmată naţionalitatea. Cei 15 membri ai echipajului erau malaezieni. Acesta este al doilea avion pe care compania Malaysia Airlines îl pierde în acest an, după ce un Boeing a dispărut în apele Oceanului Indian, nefiind găsit nici la ora actuală.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, susţine că responsabilitatea tragediei aviatice din Ucraina o poartă Kievul. Acest dezastru nu ar fi avut loc, potrivit liderului de la Kremlin, dacă nu se relua operaţiunea militară împotriva rebelilor, scrie LeFigaro. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.