Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Desemnarea Elenei Udrea, nestatutară

Desemnarea Elenei Udrea, nestatutară

DISTRIBUIȚI

130655 – 19082014 – Desemnarea Elenei Udrea drept candidat al PMP la alegerile prezidențiale din această toamnă este nestatutară. Potrivit Statutului partidului (art. 75, al 3), ”Candidatul Partidului la preşedinţia României se alege de către toţi membrii Partidului din lista de propuneri a Colegiului Naţional, respectiv a Colegiilor Judeţene, prin vot preferenţial, direct şi secret”, ceea ce nu s-a întâmplat, Elena Udrea anunțându-și candidatura nu în urma unui vot al partidului, ci în urma unei ședințe a Colegiului Executiv Național.

În art. 56, al. b, al statutului PMP se prevede că atribuția CEN este de a ”propune liste de candidaţi pentru alegerile de nivel judeţean, alegerile parlamentare, alegerile pentru Parlamentul European şi alegerile prezidenţiale”.

Una dintre explicațiile publice date de Elena Udrea, zilele trecute, în privința se afla, alături de incapacitatea strângerii de semnături, desemnarea nestatutară a lui Cristian Diaconescu.

Elena Udrea și-a anunțat astăzi candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă, la propunerea deputatului Eugen Tomac, votată în Consiliul Executiv Național al PMP. –PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.