Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Patronul falimentarei Ultra Pro Computers, ridicat de procurori

Bucureşti: Patronul falimentarei Ultra Pro Computers, ridicat de procurori

DISTRIBUIȚI

131378 – 17092014 – Omul de afaceri Cristian Fughina, patron al firmei falimentare Ultra Pro Computers, a fost adus miercuri la DIICOT, intr-un dosar cu prejudicii estimate la 10 milioane de euro. In paralel, procurorii efectueaza 16 perchezitii la mai multe adrese din Bucuresti.

Procurorii au reusit sa documenteze sustragerea a 10 milioane de euro din Ultra Pro Computers, bani care au fost trimisi in firme din paradisuri fiscale, in momentul in care compania controlata de Fughina a inceput sa aiba dificultati, arata Antena 3. La sediul DIICOT urmeaza sa fie aduse in total 18 persoane.

Compania Ultra Pro Computers este in faliment de mai multi ani, ramanand cu datorii catre banci si alte firme de aproximativ 40 de milioane de euro.

Potrivit datelor publicate in 2010 de Tribunalul Constanta, firma avea 114 creditori, printre care si ANAF, Directia Finante Publice Iasi, directiile generale ale Finantelor Publice Braila si Constanta, precum si primariile din Craiova, Arad si Sector 6 Bucuresti.

Cea mai mare datorie, de 3,5 milioane de euro, era catre Banca Romaneasca, in baza unui imprumut gajat cu cea mai mare parte a bunurilor.

In dosar este implicat si tatal patronului Ultra Pro, Stefan Fughina. Potrivit unor surse judiciare, pentru a scoate bani din firma si a-i face pierduti in paradisuri fiscale, patronii Ultra Pro au folosit companii off-shore apartinand lui Laszlo Kiss, al carui nume a aparut si in dosarul delapidarii Petrom Service. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.