Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Andreea Paul: Ponta a îndatorat extern românii cu încă 440 euro...

București: Andreea Paul: Ponta a îndatorat extern românii cu încă 440 euro pe locuitor

DISTRIBUIȚI

132062 – 17102014 – Prim-vicepresedintele PDL, Andreea Paul, consideră că datoria guvernamentală externă pe termen mediu și lung a crescut sub guvernarea Ponta cu 8,3 miliarde euro, din aprilie 2012 până în prezent.

Asta înseamnă o îndatorare suplimentarăa celor 19 milioane de români cu circa 440 euro pe locuitor. Este singura moștenire certă lăsată copiilor noștri și generațiilor mai tinere de Victor Ponta. Asta înseamnă peste un sfert din datoria guvernamentală totală a țării de aproape 1.600 euro pe locuitor. Ce a făcut cu acești bani Vreo autostradăNu. Vreo școală sau vreun spital nou Zero. Nu a reușit să pună nici abecedarele pe bancă. A modernizat vreo instituție publică sau vreun serviciu public Nu.”, precizează Andreea Paul într-un comunicat.

Aceasta susține că adevărul este acoperit în spațiul public cu “amnezia, minciuna și confuzia indusă de„eroul televizat” Ponta, care afirmă că În perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 Traian Băsescu şi PDL au amanetat România, în condiţiile în care datoria externă pe termen mediu şi lung a crescut cu aproape 27 miliarde de euro. Adevărul s-a dovedit de prea multe ori principalul inamic al lui Victor Ponta. Iată dovada datelor oficiale publicate pe site-ul BNR aici”.

Conform Prim-vicepresedintei PDL, Ponta induce în eroare românii când atribuie responsabilitatea datoriei externe totale integral guvernării.

Așadar, imputăm îndatorarea externă a Guvernelor prin raportarea la „datoria guvernamentalăexternă totală”. Ea poate fi pe termen scurt sau mediu și lung. Datoriile externe ale BNR și ale actorilor privați sunt plătite de ei înșiși, nu din bugetul țării, adică nu din taxele românilor”, mai adaugă Paul.

Andreea Paun mai precizează că sub guvernarea PDL datoria externă guvernamentală totală a crescut cu 13.6 miliarde euro, de la începutul anului 2009, până în aprilie 2012. Din aceasta, “datoria externă guvernamentală pe termen mediu și lung a crescut cu 11,5 miliarde euro,și nu cu 27 miliarde euro, așa cum minte Premierul Ponta”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.