Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Andreea Paul: Premierul Ponta este în contradicţie cu candidatul Ponta

Bucureşti: Andreea Paul: Premierul Ponta este în contradicţie cu candidatul Ponta

DISTRIBUIȚI
andreea_paul2

132166 – 22102014  –  Analiza programului candidatului PSD la președinție surprinde prin contradicțiile dureroase dintre faptele lui Ponta ca premier și promisiunile ca posibil președinte al României, susţine prim-vicpreşedintele PDL, Andreea Paul.

“Mirarea nu e prea mare. Să nu uităm că deputatul Ponta a avut mari dificultăți de a conviețui cu Premierul Ponta. Ascensiunea de la deputatul Ponta la premierul Ponta a fost o gaură neagră în politica românească. Aspirația de la premierul Ponta la președintele Ponta este un dezastru. Ca deputat nu a făcut mare lucru. Activitatea parlamentară a deputatului Victor Ponta în cifre: 21 de luări de cuvânt și 4 propuneri legislative inițiate. Nimeni nu a uitat că Roșia Montană chiar l-a aruncat într-o contradicție cu propria lui persoană, ca deputat și premier. Faptele concrete ale Premierului se contrazic acum grav cu vorbele goale din cursa prezidențială. Ca premier nu și-a respectat promisiunile. Ca președinte nici atât. Va trăda românii așa cum și-a trădat toți partenerii de drum. Activitatea ca premier și promisiunile din programul candidatului la Președinție sunt în neconcordanță. Președintele Ponta promite exact ceea ce nu a fost capabil să facă premierul Ponta”, a declarat Andreea Paul.

“Gradul de sărăcie și excluziune socială în 2012 și în 2013 – cu Ponta Premier si PSD la guvernare, au fost mai mari decât în anul 2011- cu PDL la guvernare. O confirmă datele oficiale ale Eurostat. Președintele Ponta promite acum o strategie naţională de luptă împotriva sărăciei. Premierul Ponta a introdus și majorat 36 de taxe, fără nicio analiză de impact, care au dus la creșterea prețurilor și au sărăcit și mai tare românii. Președintele Ponta promite un stil de guvernare în care se menține un echilibru între creșterea economică şi reparațiile sociale, reducerea numărului de taxe și a birocrației fiscale. Premierul Ponta impozitează în plus agricultorii cu 16% pe veniturile din creșterea și exploatarea animalelor, din cultura plantelor și din valorificarea produselor agricole. Mai mult, din subvențiile de la stat pentru fermieri 16% ajung tot în buzunarul guvernului. Ponta a introdus și CAS-ul de 5,5 puncte procentuale pe veniturile din arendă. Președintele Ponta promite transformarea României în Grânarul Europei și susținerea agriculturii. Rata șomajului în rândul tinerilor până în 25 de ani a crescut cu Ponta la guvernare, de la 22,6% în 2012, la 23,7% în anul 2013, conform Eurostat. Președintele Ponta promite stimularea tinerilor care studiază în străinătate să revină în țară (p. 23) și crearea de noi locuri de muncă pentru tineri. Premierul Ponta a tăiat investițiile publice cu aproape o cincime în primele 8 luni ale anului și a falimentat firmele românești. Din 2012, până în prezent, 320 mii de companii și-au închis definitiv porțile. Peste 75 de mii de firme private s-au închis de la începutul anului 2014 până în prezent, la care se adaugă alte 18 mii de firme intrate în insolvență în acest an. Președintele Ponta promite săfacă din România un centru industrial est-european (p.19). Ponta spune, în programul său, că în următorii 10 ani România poate intra în top 15 țări europene cele mai competitive economic şi în top 40 țări din lume din acest punct de vedere”, exemplifică, printer altele prim-vicepreşedintele PDL.

“Ponta este în contradicție permanenta cu el însuși. Ponta ne promite mult şi face exact invers. Ponta ratează problemele reale și soluția cheie pentru creșterea competitivității în România: educația”, a concluzionat Andreea Paul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.