Acasă Externe Premierul Ponta, în vizită de lucru la Kiev

Premierul Ponta, în vizită de lucru la Kiev

DISTRIBUIȚI

131700 – 02102014 – Prim-ministrul Victor Ponta efectuează o vizită de lucru la Kiev, în data de 2 octombrie 2014, la invitația omologului său ucrainean Arseni Iaţeniuk.Cu această ocazie, premierul roman va avea convorbiri cu premierul ucrainean și va fi primit de către președintele Petro Poroșenko. 

Vizita se înscrie în cadrul acțiunilor de sprijin constant al României pentru eforturile Ucrainei, ca şi pentru cele ale Rep. Moldova și Georgiei, de a consolida parcursul și apropierea de Uniunea Europeană a acestor parteneri.

La Kiev va fi prezent și prim-ministrul Rep. Moldova, Iurie Leancă, cei trei prim-miniștri urmând a avea o reuniune trilaterală în care vor fi discutate aspecte privind parcursul european  al celor două țări și cooperarea în acest format.

În cadrul convorbirilor premierul Victor Ponta cu cei doi înalți oficiali ucraineni vor fi abordate aspecte legate de susținerea concretă pe care România, ca stat membru al UE, o poate acorda Ucrainei pentru consolidarea parcursului său european, evoluțiile recente ale situaţiei de securitate din Ucraina și stadiul implementării Protocolului și respectiv a Memorandumului de la Minsk din 5 și 19 septembrie 2014.

De asemenea, se va trece în revistă stadiul relațiilor bilaterale și perspectivele de dezvoltare ale acestora, cu accent pe dinamizarea cooperării economice și sectoriale, problematica persoanelor aparţinând minorităţii române din Ucraina, deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei şi alte dosare bilaterale de interes.

Cu ocazia vizitei va fi semnat, de către prim-ministrul Ponta și omologul său ucrainean Iaţeniuk, Acordul bilateral privind micul trafic de frontieră, potrivit unui comunicat al Guvernului. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.