Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: 8 decembrie, noul termen în dosarul ”Privatizărilor strategice”

București: 8 decembrie, noul termen în dosarul ”Privatizărilor strategice”

DISTRIBUIȚI

133085 – 26112014 – Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dat astăzi un nou termen – 8 decembrie – în dosarul în care foștii ministri Codruț Șereș și Zsolt Nagy sunt acuzați de DIICOT că ar fi utilizat pozițiile pe care le ocupau în Guvern pentru a favoriza anumiți concurenți într-o serie de dosare de privatizare de mare importanță. Anchetatorii susțin că faptele celor doi demnitari trebuie catalogate drept trădare.

La termenul de astăzi, inculpații au fost asistați atât de avocații aleși, cât și de avocați desemnați din oficiu. Judecarea dosarului va continua în decembrie, pentru că la termenul de astăzi s-a constatat lipsa de procedură în cazul lui Gabor Kerekes, pentru care, în 7 octombrie, instanța a decis măsura arestului preventive, în aceeași zi fiind emis un mandate de arestare pe numele acestuia.

Avocatul lui Kerekes a prezentat în fața completului de judecată că în acest moment clientul său se află în custodia autorităților germane, dar că încă nu a fost predate autorităților române. Motivul – în acest moment nu există niciun termen de judecată în Germania, pentru că instituția la care ar fi trebuit audiat Kerekes ”se află în renovare”.

Nici Stamen Stancev nu a fost în sala de judecată la termenul de astăzi, avocatul său explicând absența printr-o intervenția chirurgicală la care a fost supusă soția lui Stancev, situația care l-a împiedicat să ajungă la judecată, deși anterior transmisese prin email rezevarea biletelor de avion către România. Avocatul a depus documente în limba engleză și bulgară pe care le-a primit marți seara, prin email, de la Stancev, prin care explică motivul absenței sale.

În ceea ce-l privește pe fostul ministru Codruț Șereș, acesta a fost prezent la termenul de astăzi, iar apărătorul său a cerut ridicarea controlului judiciar, fără însă să-și formelize cererea în scris, așa cum prevăd noile reglementări. Președintele de ședință a cerut avocatului ca la următorul termen să formulize în scris acestă cerere.

Deși la termenul din 26 octombrie, instanța ceruse ca Michal Susak (ca și altor inculpați) să fie prezenți în sala de judecată, nici acesta nu a fost present, avocatul său anunțând că, din motive medicale, acesta nu se poate prezenta, urmând ca ulterior să depună la dosar înscrisuri doveditoare.

De remarcat, că apărătorii au semnat lipsa de la dosar a unor documente depuse la judecata de fond la solicitarea lui Condruț Șereș (adresa ROMAERO 44970/7.10.2008 prin care s-au înaintat documente cu regim clasificat), cerând reconstituirea înscrisurilor, eventual chiar DIICOT să depună în copie documentele respective.

Avocatul lui Mircea Călin Flore, absent, a afirmat că de la termenul anterior nu a mai luat legătura cu clientul său, lucru care președintele de ședință a cerut să fie consemnat în încheierea de ședință.

În cee ace-l privește pe Mustafa Oral, avocatul a afirmat că a ținut legătura doar cu familia acestuia, care a promis că se va prezenta la judecată, fără a avea însă elemente suplimentare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.