Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Confruntare Iohannis – Ponta, acceptată în ultimul moment

Bucureşti: Confruntare Iohannis – Ponta, acceptată în ultimul moment

DISTRIBUIȚI

132705 – 12112014 –  Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au întâlnit, marți seara, la Realitatea TV, într-o dezbatere electorală. Fiecare în stilul său, candidații au încercat să convingă electoratul să I se alăture în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, folosind argumente și tactici diferite. Discuția a fost vizibil tensionată, niciunul dintre cei doi nereușind să depășească emoțiile, probabil din cauza mizei pe care a avut-o această confruntare. S-au folosit inclusive loviturile sub centură, s-a folosit ironia și minimizarea interlocutorului, fără însă să se ajungă în lucrurile esențiale pentru viitorul României. În timp ce candidatul PSD, Victor Ponta, a apelat permanent la cifre și dosare, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a preferat să mențină discuția la nivel general, de principiu, poate și pentru că unele dintre teme au fost abordate din punct de vedere al guvernării și mai puțin din perspectiva atribuțiilor funcției președențiale.

De la numarul de case detinute de fiecare la pensia soacrei candidatului ACL, de la acuze de necunoastere a legilor la vizite in strainatate pe bani publici, s-au discutat mai mult teme de imagine, mai putin de substanta a candidaturii la presedintie.

Klaus Iohannis a incercat sa isi pastreze calmul, desi a avut cateva momente in care s-a enervat vizibil. Victor Ponta, in schimb, a fost uneori agitat, pe alocuri agresiv, nemaiavând răbdare să aștepte răspunsurile contracandidatului.

Anuntul participarii la dezbaterea Realitatea TV a fost facut de Klaus Iohannis cu foarte puți timp înainte de începerea emisiunii, ceea ce a contribuit la creșterea tensiunii celor doi competitor electorali.

La finalul dezbaterii, moderatorul Rares Bogdan a anuntat ca premierul va continua discuția într-un alt patou al televiziunii, pentru că mai are de răspuns la întrebări, lucru amendat de Iohannis, care a spus că nu i se pare correct pentru că i-ar crea un dezavantaj.

La final el a spus ironic ca a inteles si ca nu mai are nicio problema, în cele din urmă Victor Ponta a renunțat să rămână la emisiune. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.