Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii de amploare la suspecţi de proxenetism: Sile Cămătaru, ridicat

Bucureşti: Percheziţii de amploare la suspecţi de proxenetism: Sile Cămătaru, ridicat

DISTRIBUIȚI

132615 – 07112014 – Peste 300 de poliţişti din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale a IGPR şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează vineri 24 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de proxenetism.

Percheziţiile sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti și vizează probarea eventualei  activităţii infracţionale a membrilor unui grup specializat în proxenetism, angajaţi ai cazinourilor şi ai unor saloane de masaj din Bucureşti, având ca preocupări şi darea de bani cu dobândă, fără a fi persoane autorizate în acest sens.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate, Direcţia Transporturi, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București şi ai Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Timiş, Olt, Giurgiu.

Vor fi puse în aplicare 120 de mandate de aducere.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada martie – noiembrie a.c., poliţiştii au documentat activitatea membrilor grupului infracţional, stabilind că ar fi racolat clienţi, în special de naţionalitate străină, prezentându-le mai multe persoane de sex feminin, dispuse să întreţină acte sexuale contra cost, în zona cazinourilor şi a hotelurilor de lux, în scopul atragerii jucătorilor împătimiţi.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, printre cei ridicaţi vineri dimineaţa se află şi Vasile Balint, zis Sile Cămătaru. El era monitorizat de aproximativ o jumatate de an, dupa ce ofiteii DIPI au obtinut o informatie cu privire la faptul ca acesta, impreuna cu 50 de complici, controla aproximativ 40 de prostituate, care erau plasate la hotelurile de lux Marriott si Howard Johnson din Capitala. O parte dintre aceste fete aveau camere inchiriate permanent si figurau in cataloage de prezentare, care erau prezentate de angajati ai hotelurilor clientilor care se aratau interesati de serviciile unei prostituate. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.