Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL atacă la la CCR Legea bugetului pentru 2015

Bucureşti: PNL atacă la la CCR Legea bugetului pentru 2015

DISTRIBUIȚI

133695 – 22122014 – Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a anunțat că grupurile parlamentare ale PNL vor contesta la Curtea Constituțională a României (CCR) Legea bugetului de stat pe anul 2015. „Vă informez domnul prim-ministru că grupurile PNL vor contesta la CCR un asemenea buget, care este neconstituțional, și avem două argumente: principiul legalității și principiul respectării angajamentelor internaționale”, a spus Nicolăescu, duminică, în plenul Parlamentului.
Grupurile PNL au votat împotriva bugetului propus pentru 2015, pentru că acesta „în loc să lupte împotriva corupției, stimulează corupția”.
„De ce am votat împotrivă ? Pentru că acest buget, în opinia noastră, continuă risipa resurselor bugetare, continuă să dea slobod evaziunii fiscale și, mai ales, în loc să lupte împotriva corupției, stimulează corupția. De asemenea, este un buget care, împotriva afirmațiilor demagogice făcute, de la această tribună, de reprezentanții puterii, nu crează locuri de muncă, ci, dimpotrivă, micșorează orice speranță a cetățenilor acestei țări de a-și mai găsi un loc de muncă. Reprezentanții Guvernului nu au înțeles nimic din votul din 16 noiembrie atunci când cetățenii le-au cerut responsabilitate și respect. În fond și la urma urmei, există un proverb românesc foarte simplu: fiecare pasăre pe limba ei piere, dar las-o să cânte ! Dar, tot în lumina votului din 16 noiembrie, grupurile noastre parlamentare nu pot fi indiferente în fața unui asemenea buget”, a spus Nicolăescu.
În replică, premierul Victor Ponta a făcut un apel la responsabilitate, arătând că eventuala contestare la CCR a bugetului de stat pe 2015 va determina amânarea creșterii pensiilor, acordarea subvențiilor sau reducerea TVA în turism. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.